Dacă vrei să creezi impresia corectă, scapă de este 8 năravuri nonverbale

Problema acestor năravuri este că le observă cei din jur, mai puțin tu. Cel mai important este că ele vorbesc multe despre tine și mă tem că ceea ce transmit, nu e tocmai ceea ce-ți dorești.

1. Să te agiți

Potrivit expertului în limbaj corporal, Tonya Reiman, atunci când te agiți, stând în picioare sau pe scaun, demonstrezi nervozitate și neîncredere. Nu cred că vrei să transmiți interlocutorului aceste mesaje nonverbale.

2. Să te joci cu mâna prin păr

Jucatul cu mâna prin păr nu doar că distrage atenția, dar și dăunează părului pe termen scurt și lung ( îl murdăresc și îl deteriorează). Mai bine cumpără-ți o mingiuță antistres.

3. Să încrucișezi brațele

Mulți dintre noi iau poziția asta doar din simplu motiv că nu știu ce să facă cu mâinile. Din punct de vedere al limbajului nonverbal, acest gest înseamnă lipsă de deschidere și generează lipsă de încredere din partea interlocutorului. În timpul unei discuții, încearcă să ții mereu palmele deschise. Atunci când interlocutorul nu-ți vede mâinile, crede că ai ceva de ascuns.

4. Să exagerezi cu gesticulările

Consultantul de comportament, Vanessa Van Edwards, subliniază că gesticulația este o metodă eficientă de a atrage atenția. Important este să eviți gesturile care pot fi interpretate greșit. Nu arăta cu degetul, nu dirija cu o orchestă imaginară și evită mișcările prea teatrale.

5. Să uiți a zâmbi

Zâmbetul demonstrează încredere, deschidere și căldură. Mai mult, îl face și pe interlocutor să zâmbească. Persoana care nu zâmbește în timpul unei discuții poate fi considerată închisă în sine.

6. Să fii distras

Nimic nu irită mai mult interlocutorul decât persoana care nu ascultă. Încearcă să te ții în mâini atunci când îți vine să verifici telefonul sau să te uiți la ceas după fiecare minut. Vei fi considerat needucat și nesimțit.

7. Să te gârbovești

Stai drept. Ghebul te face lispit de încredere și dăunează spatelui.

8. Să nu menții contactul vizual

Este încă un obicei care iubește moderație. O privire ațintită va genera disconfort interlocutorului, iar lipsa contactului vizual va vorbi despre ostilitate sau nesiguranță de sine.