Dacă vrei să ai o bucătărie mai ordonată, aruncă aceste 10 obiecte aparent neimportante

Există reguli care odată respectate, poți uita de curățenia generală în casă. Ai luat – pune la loc, ai deschis – închide, toate obiectele trebuie să aibă locul lor. De regulă, farfuriile trebuie spălate imediat, vasul de toaletă trebuie să fie cel mai curat loc din casă și cât mai des trebuie să ștergi praful.

Iată care sunt cele 10 obiecte din bucătărie pe care să le elimini regulat.

1.Ambalaje, cutii, pungi

În decursul a câteva săptămâni se adună suficiente astfel de lucruri care îți încarcă bucătăria: cutii de bomboane, cafea, pungi folosite, pliante, ziare. Aruncă tot de ce nu mai ai nevoie.

2. Obiectele uzate

Fă regulat ordine în dulapuri. Cu siguranță, există prosoape uzate, cu pete care nu se mai scot sau alte obiecte care și-au încheiat misiunea.

3. Cecurile

De multe ori, împreună cu cheile sau portmoneul aruncăm pe blatul sau masa din bucătărie și o grămadă de cecuri. Unele ai putea să le păstrezi, în caz că vrei să returnezi produsul, dar nu mai mult de două săptămâni.

4. Buretele pentru vase

Buretele din bucătărie este considerat cel mai murdar loc din casă. Și e clar de ce, acolo se înmulțesc cel mai bine bacteriile. Înlocuiește buretele regulat cu altul nou.

5. Borcanele goale

Știi că n-o să conservezi nimic, dar păstrezi borcanele cu gândul că vei face asta. Dă aceste borcane unei gospodine care le va refolosi sau pune-le în tomberonul pentru reciclare.

6. Vesela spartă

Chiar dacă ceașca ta preferată este doar puțin crăpată  e timpul pentru una nouă. Farfuriile vechi, dar încă bune ai putea să le folosești drept suport pentru ghiveciul cu flori. Obiectele vechi și stricate aduc energie negativă în casă.

7. Obiectele inutile

Statuete maimuțe, magneți de frigider, cărți de vizită și alte obiecte mărunte inutile. Urmărește ca fiecare obiect din casă să fie funcțional sau să-ți aducă emoții pozitive, celelalte aruncă-le.

8. Ceasul stricat

Dacă nu poți repara ceasul, aruncă-l imediat. Nu trebuie să păstrezi în casă un ceas care nu merge. Ceasul este simbolul energiei și al timpului pentru toți cei care locuiesc sub același acoperiș.

9. Monedele

Banii trebuie să se regăsească în portmoneu sau în pușculiță. Alte locuri pentru ei nu există.

10. Florile ofelite

Aruncă buchetele de flori din vază imediat ce s-au ofelit. Ele și-au îndeplinit predestinația. Florile uscate, chiar și cele din ghiveci propagă energia singurătății.