Dacă ții plante în casă, trebuie să știi acest truc! Plantele vor înflori ca nebune!

Plantele de interior sunt o adevărată comoară pentru casa fiecăruia din noi. Ele purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen, înfrumusețează interiorul și ne bucură plămânii, ochii și sufletul.

Dar nu uita că o floare de cameră este un organism vegetal viu, care trebuie îngrijit dacă vrei să înflorească frumos. Și nu-i destul să o uzi și să o ferești de soare, mai trebuie să o și hrănești.

Dar cu ce să o hrănești ca să înflorească tot anul? Fii pe pace, pentru a face florile să înflorească neîncetat nu vei avea nevoie de îngrășăminte speciale. Unul dintre cele mai bune remedii este uleiul de ricin.

Uleiul de ricin – cel mai bun îngrășământ pentru plante

Pentru ca plantele să aibă frunze robuste și strălucitoare și să fie bogate în flori, grădinarii recomandă hrănirea lor în perioada de înmugurire. Uleiul de ricin conține diferite săruri și acid ricinocleic. Acești compuși vindecă planta, accelerează creșterea ei și îi prelungesc durata de viață. Iar pe deasupra, normalizează procesele metabolice ale plantei și îmbunătățesc rezistența ei la dăunători.

Pentru a prepara îngrășământul, toarnă o lingură de ulei de ricin într-un litru de apă stătută, la temperatura camerei. Amestecul se toarnă într-o sticlă și se agită bine, astfel încât uleiul de ricin să se descompună în fracțiuni mai mici, distribuite relativ uniform în interiorul sticlei. Imediat după agitare, toarnă soluția în ghiveci, înainte ca uleiul să se ridice.

Cum se aplică îngrășământul cu ulei de ricin?

Stratul superior de pământ trebuie ușor afânat pentru a facilita pătrunderea apei în sol, iar soluția se toarnă nu pe centru, ci de-a lungul pereților din ghiveci, ca tulpina să nu aibă de suferit. Udă planta cu atenție, ca stropii să nu cadă pe frunze sau pe tulpină.

Dacă planta înflorește o dată pe an, atunci o singură doză este suficientă. Iar dacă planta înflorește pe tot parcursul anului, o poți hrăni în fiecare trimestru.

Citește și: Florile fericirii: 10 plante care vor aduce banii și norocul în casa ta!