Dacă renovare, atunci așa: 15 idei care îți vor transforma locuința

Majoritatea persoanelor habar nu au despre cât de puțin trebuie pentru a elibera spațiul și a crea o atmosferă plăcută și confortabilă în casă. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru și cum să transformi locuința ta într-un loc confortabil, practic și plăcut, în care să revii de fiecare dată cu cea mai sinceră plăcere.

Cum să amenajezi un apartament modern?

1. Montează un blat cu scurgere încorporată și nu vei mai avea nevoie de organizatoare pentru veselă. Un asemenea design este practic, stilat și contemporan.

2. Chiar și o baie mică poate fi confortabilă dacă este gândită corect. Într-un apartament mic fiecare centimetru contează, iar spațiul trebuie gestionat cu înțelepciune.

3.  O oglindă mare ajută la extinderea vizuală a spațiului și face camera mai luminoasă.

4. Covoarele adaugă textură interiorului și contribuie la extinderea vizuală a spațiului, în special modelele monocrome cu fir scurt. Covoarele alb-negru se vor încadra excelent într-un interior hi tech, iar un covor cu forme geometrice completează perfect stilul boho.

5. În ceea ce privește perdelele, îți recomandăm să alegi nuanțe calde, deschise, pentru a extinde vizual spațiul. Iarna – roșu, galben, roz, pentru a crea o atmosferă cordială, iar vara – nuanțe reci, pentru prospețime și vigoare.

6. Un truc bun este să folosești spațiul de sub chiuvetă, care e neglijat de mulți dintre noi.

7. Pentru un plus de confort mulți proprietari își echipează baia cu dulăpioare sau nișe situate chiar deasupra toaletei. În special în apartamentele unde baia și toaleta sunt împreună.

8. Într-o bucătărie mică fiecare centimetru trebuie valorificat. Prin urmare, pe lângă dulapurile tradiționale nu ezita să echipezi peretele cu tije, rafturi, panouri, suporturi magnetice și cuie.

9. Folosește-te de cuiere numai atunci când ai nevoie.

10. O metodă inteligentă de a optimiza spațiul din bucătărie.

11. În ultimii ani e la modă tehnica de bucătărie în stil retro. Datorită ei bucătăria capătă suflet, acest design fiind mult mai cordial decât stilul contemporan.

12. Iar dacă îți place să te exprimi prin culori, alege un interior în stil bogo. Acesta cuprinde accente boeme, multietnice, influențe hippie, dar și detalii moderne.

13. Lămpile creează atmosfera în casă. În bucătărie, ele sunt folosite pentru a evidenția zona de luat masa sau blatul de bucătărie.

14. Cu o abordare corectă, chiar și un spațiu mic poate deveni nespus de practic și stilat.

15. Plantele de cameră sunt o modalitate excelentă de a aduce interiorul la viață. Mai ales dacă folosești câteva ghiveciuri neobișnuite.