Dacă nu vrei să miroși urât, nu mai fă aceste 5 greșeli când te îmbraci

Nimic mai mult nu poate strica impresia despre femeie ca mirosul de transpirație. Tendința de a te îmbrăca cât mai gros cu tot ce îți cade sub mână te poate salva de frig, dar nu și de transpirație. Așa chiar poți nimeri în situații penibile. Dacă vrei să întorci privirile și nu nasurile celor din jur, încetează să mai faci aceste 5 greșeli.

1. Nu porți corect ținutele în mai multe straturi

Îmbrăcarea câtorva straturi de haine este o soluție bună atunci când temperatura în termometre scade mai jos de zero grade. Însă cu atâtea haine, în timpul zilei te afli nu doar afară. La serviciu ar putea să-ți fie cald, de aceea trebuie să prevezi posibilitatea ca să dai jos măcar un strat de pe tine. Prin urmare, stratul de deasupra ar trebui să fie un cardigan sau un sacou, ca să-l poți dezbrăca când îți este cald. Altfel n-o să poți ieși din birou de rușine, dacă o să transpiri în cele 3 straturi de haine.

2. Porți zilnic haine din material sintetic, de calitate proastă

Alegerea unei rochii sau a unei bluze din poliester poate fi hotărâtoare pentru reputația ta. Pielea nu poate respira prin astfel de material și începe să transpire neîncetat. Pe lângă urmele umede vizibile de transpirație în zona axilei și a spatelui și mirosul urât nu va întârzia să apară. Iar dacă din cauza asta vei începe să te stresezi, situația se va agrava și mai mult. Dacă nu vrei să petreci jumătate de zi la toaletă, uscându-ți axilele la uscătorul de mâini, renunță la materialele sintetice.

3. Porți aceeași haină groasă toată iarna

Majoritatea dintre noi poartă toată iarna o singură geacă din puf, care este practică, călduroasă și încă actuală. O purtăm în fiecare zi la serviciu și până să ajungem, fiind îmbrăcate gros, mai trecem să cumpărăm o cafea și mergem în transportul public unde e cald. Imaginează-ți că transpiri în fiecare zi câte puțin, iar acest miros se îmbibă în geacă. Cel mai grav este că tu ai putea să te obișnuiești cu mirosul urât, iar alții să-l remarce de la prima adiere.

4. Transformi salonul mașinii într-un cuptor

E minunat dacă ai mașină și poți să te încălzești în ea cât îți poftește. Dar nu trebuie să exagerezi. Iarna supraîncălzirea e la fel de periculoasă ca și suprarăcirea. Dacă vei ieși transpirată la frig este foarte posibil să înhați o răceală.

5. Nu ai încălțăminte de schimb la serviciu

Multe dintre noi poartă încălțămintea călduroasă cu care au venit la serviciu și pe parcursul zilei, într-un oficiu în care sunt cel puțin 20 de grade. Bineînțeles, că asta te va face să transpiri la picioare. Problema se agravează iarăși dacă porți o pereche de încălțăminte de calitate proastă. Cum am mai zis, materialul sintetic sporește procesul de transpirație. Așa că nu-ți fie lene să încalți niște pantofi la locul de muncă, vei rezolva această problemă și vei arăta mai bine.