Nu vrei să mai suporți eșecuri? Uită aceste 5 fraze banale, pe care le spui frecvent

Cuvintele pe care le pronunți îți influențează gândurile, iar acestea la rândul lor îți determină acțiunile sau dorințele de a face ceva. Aceste 5 fraze pe larg răspândite formează părerile și convingerile oamenilor, făcând mai dificilă calea spre succes.

1. „E o zi nasoală”

Diferența dintre o zi bună și una proastă se ascunde în capul tău. Fiecare zi e plină de surprize plăcute și neplăcute. Este important doar felul în care reacționezi la ele. Fiind determinat să găsești soluții la probleme, tu vei depăși cu încredere și calm situațiile de criză. Dacă ești pesimist, te speli pe mâini la orice dificultate. Dacă pui această încercare pe seama „zilei nasoale” provoci eșecul, întrucât te scapă de necesitatea de a-ți controla emoțiile. În plus, îți garantează că tot restul zilei va fi prost.

Mai bine spune: „Nu sunt în cea mai bună formă, dar fac tot posibilul să repar asta”.

2. „Dacă o să am noroc, atunci …”

Norocul este atunci când evenimentele aparent întâmplătoare îți aduc oportunități incredibile. Și nu e o născoceală, la fel ca și catastrofele neașteptate. Atunci când pui ceva pe seama norocului sau destinului, îți vine mai greu să obții succes (avem ce avem, s-a întâmplat ce s-a întâmplat).

Însă orice rezultat are o multitudine de motive reale. Și chiar dacă nu ești în stare să le urmărești pe fiecare sau să prevezi toate rezultatele posibile, nu există niciun fel de creatură zburătoare care aruncă noroc pe unde-i vine.

Încrederea oarbă în noroc duce la eșec, pentru că te lasă să-ți găsești o justificare și te face să te lași în mâinile unor puteri supranaturale, în loc să acționezi pentru a reuși.

Mai bine spune: „Ce mai pot face azi pentru a-mi atinge scopul?”

3. „Sunt deprimat”

Oamenii pot crește și se pot schimba, adaptându-se la noi condiții. Atunci când spui că ești deprimat, tu te echivalezi cu un obiect neputincios, presat de puteri de dinafară. O astfel de abordare duce la neputință și, ulterior, la eșec. Încerci să „te descurci”, dar nu depui niciun efort.

Mai bine spune: „Vreau să mă odihnesc, înainte să mă apuc din nou de treabă”

4. „Prioritățile mele…”

Cuvântul „prioritate” presupune singularitate. Mai multe priorități este un oximoron. Dar problema nu este doar semnatică, dacă ai mai mult de o prioritate, te pierzi și nu știi de la care să începi.

În orice moment neapărat se va găsi o chestiune mai importantă decât ceea ce faci acum. Anume aceasta este prioritatea de care trebuie să fii absorbit în totalitate.

Având mai multe priorități, creierul se rupe între diferite sarcini și astfel te îndreaptă spre eșec. Atunci când atenția se împarte spre diferite activități, nu mai poți acționa la fel de eficace precum ai fi concentrat doar pe una singură.

Mai bine spune: „Sarcina mea primară…”

5. „Cine e vinovat?”

Căutatul vinovaților este una dintre cele mai inutile ocupații ale omului. Ce a fost a trecut. Nu contează de ce s-a întâmplat ceva, contează cum poți obține rezultate mai bune în viitor.

Asta nu înseamnă că oamenii nu trebuie să poartă răspundere pentru acțiunile lor. Din contra, răspunderea este contrariul căutatului vinovaților, ultima îndreptându-te inevitabil spre eșec. Pentru că te face să te gândești la trecut, devine cauza unor supărări și îi face pe oameni să se teamă de risc.

Mai bine spune: „ Iată ce trebuie să facem altfel data viitoare…”