Dacă îți place să muncești în grădină, trebuie să știi aceste 15 trucuri!

Primăvara ne bate la ușă, de aceea, astăzi vom discuta despre câteva trucuri utile pentru a avea o grădină frumoasă și roditoare. Sunt trucuri simple, la îndemâna tuturor, care îți vor face munca mai ușoară.

1. Un cofraj pentru ouă poate fi util la plantarea diferitor culturi. Nu trebuie decât să-i întărești golurile și să-l fixezi de o placă de lemn.

2. Iar dacă nu vrei să atingi cultura cu furtunul atunci când te miști prin grădină, trebuie să înfigi un țăruș în sol și să-l acoperi cu o sticlă.

3. Dacă nu ai destul spațiu în grădină, dar nu vrei să renunți la anumite culturi, o parte din ele pot fi crescute în felul următor.

4. De altfel, din sticlele goale de plastic poți confecționa instrumente bune pentru toate ocaziile.

5. Chiar și o umbrelă ruptă poată arăta de-a dreptul spectaculos dacă te duce capul să o transformi. Apropo, în acest caz planta va crește mai sănătoasă datorită sistemului de colectare a apei.

6. Pentru a proteja plantele de păsări, care adoră să se delecteze cu diferite culturi sau cu viermi, acoperă cultura cu tunele din plasă metalică.

7. Lutrasilul este util pentru morcovi. Acest material creează efectul de seră și protejează morcovul de dăunători.

8. Dacă răsadurile culturilor iubitoare de căldură – roșii, ardei, castraveți – au fost deja plantate, iar prognoza meteo promite o răcire bruscă, culturile pot fi protejate, confecționând mini sere din flacoane de plastic de 5-10 litri.

9. Pentru o mai bună organizare a culturilor, unii grădinari folosesc paleți de lemn.

10. Căpșuna ocupă destul de mult spațiu în grădină și se culege greu. De aceea, poate fi crescută pe verticală.

11. Dacă ai o grădină mică și vrei să utilizezi spațiul cât mai inteligent, creează poteci înguste printre paturi.

12. Bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea solului și îmbunătățește aroma și gustul roșiilor. Pentru a menține roșiile dulci, toarnă puțin bicarbonat în jurul tufei, dar fără să-i atingi tulpina sau frunzele.

13. Iar dacă îți place să mănânci semințe, nu te grăbi să arunci cojile rămase, deoarece sunt bune la plantarea castraveților. Pune cojile în adâncitură și amestecă-le cu sol. Acestea vor face pământul mai fertil și vor menține nivelul necesar de umiditate.

14. La umbră, cât mai aproape de poartă și de paturile de grădină, amenajează spații pentru grămezi de compost și rezervoare cu apă. Iar ca aspectul grădinii să nu aibă de suferit, îți sugerăm să instalezi în jurul acestora spaliere pentru arbuști și viță de vie.

15. Cu cât grădinăritul e mai istovitor, cu atât interesul este mai mic, iar roada mai proastă. În general, dacă anumite culturi se află undeva în spatele grădinii, departe de ochii lumii, nu le mai luăm în serios. Prin urmare, îți sugerăm să rezervi terenul de lângă casă pentru răsadurile de legume și cele iubitoare de apă.