Dacă ești obsedat de curățenie, faci și tu zilnic aceste 8 lucruri inutile

Există oameni care iubesc curățenia. Există oameni care nu pot trăi fără curățenie și există oameni obsedați de curățenia sterilă.

Psihologii spun că tendința maniacală de a menține casa în curățenie ideală poate fi un semn al unei tulburări psihice. Dar unde este granița între dragostea pentru curățenie și obsesia pentru curățenie? Iată 8 lucruri pe care le fac zilnic doar cei obsedați de curățenie.

1. Schimbă prosoapele de bucătărie

Laveta cu care ștergi suprafețele în bucătărie, într-adevăr, necesită a fi spălată în fiecare zi, însă numai în cazul în care gătești și mănânci în fiecare zi. Și prosoapele pot fi schimbate zilnic, dar iarăși numai atunci când ai o familie mare și prosoapele se folosesc de câteva ori pe zi.

2. Spală cada de baie

Dacă ai o familie mare, probabil că există această necesitate. La fel și dacă speli câinele zilnic după plimbare. În acest caz, ar fi bine să dezinfectezi cada de fiecare dată. Iar dacă baia este folosită de 1-2 oameni, nu există necesitatea s-o speli zilnic, e o risipă de timp și efort.

3. Dezinfectează blatul de bucătărie

Acesta este deja fanatism. Dacă nu gătești în fiecare zi carne sau pește, chiar nu are niciun rost. Trebuie să știi doar că nu e voie să pui pe blatul de bucătărie anumite lucruri, cum ar fi portmoneul, banii sau punga de cumpărături.

4. Șterg praful

Praful este un adevărat inamic al apartamentelor, însă dacă ai acasă un umidifcator, problema e mult mai mică. Și mai bine rezolvă această problemă purificatorul de aer. Folosește noi gandget-uri, ele știu să ne simplifice viața.

5. Aspiră și spală podeaua

Iarăși, cu excepția unei familii numeroase, familiile obișnuite nu au nevoie să facă asta atât de des.  Este suficient să ștergi podeaua în hol, unde de obicei vă descălțați. Totuși, folosirea aspiratorului de câteva ori pe săptămână este recomandată, cercetătorii britanici au descoperit că bacteriile care trăiesc în praful din casă mutează și devin rezistente la antibiotice. Acesta este încă un motiv să-ți cumperi un purificator de aer și un aspirator robot.

6. Curăță cafetiera

Pe de o parte, experții spun că e rău să speli cafetiera zilnic , întrucât în interior ea se îmbibă cu uleiuri de cafea, fapt ce face cafeaua mai gustoasă. Pe de altă parte, alți experți consideră că interiorul cafetierei este mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Considerăm că e suficient să speli în fiecare zi doar piesele detașabile, iar restul o dată pe lună.

7. Șterg oglinzile

Aproape toate spray-urile pentru oglinzi au efect antistatic, datorită căruia praful nu se depune o perioadă. Dacă nu scuipi și nu ai copii care să pună mânuțele pe oglinzi, nu există necesitatea să le ștergi zilnic.

8. Șterg frigiderul

Specialiștii spun că dacă nu ai vărsat nimic în frigider, nu trebuie să ștergi interiorul mai des decât o dată la 3 luni sau la 6 luni.