
În Occident, psihologii numesc persoanele de 30 de ani tineri adulți, întrucât este vârsta optimală pentru obținerea succesului. La 30 de ani, mulți tineri au deja un loc de muncă bun, un apartament , o mașină și un cont în bancă. Iar cei care nu au ajuns încă la acest succes, pur și simplu au niște obiceiuri financiare proaste. Iată cum poți scăpa de ele.
1. Apeluri internaționale
Astăzi foarte puțină lume plătește mulți bani ca să comunice cu apropiații de peste hotare. Dar există și oameni care ignoră ofertele bune și cheltuiesc prea mulți bani pentru convorbiri la distanță. Caută alternative gratuite sau mai ieftine.
2. Cumpărături neplanificate
Există oameni pentru care cumpărăturile sunt un hobby, le aduce plăcere. Ei merg la magazin ca să-și facă o dispoziție bună, nu pentru că au nevoie de ceva. Nu lua exemplu de la ei, pentru că o să cheltuiești inutil banii.
3. Credite
Unii uită că creditele nu sunt un sac fără fund. Unii iau crede pentru niște fleacuri și li se pare au au primit asta în dar. Creditele sunt o soluție pentru situații extreme, iar suma întoarsă întotdeauna e supărător mai mare.
4. Vacanță neplanificată
Cel mai bine să-ți planifici vacanțele din timp, pentru că așa vei evita cheltuielile impulsive. Pentru a cumpăra un bilet de avion la preț bun trebuie să urmărești ofertele și să alegi zilele în care acestea sunt mai ieftine, de exemplu, marți sau miercuri. Aceeași situație e și cu hotelurile. Cu cât e mai mare perioada până la cazare, cu atât mai mici vor fi prețurile per noapte.
5. Cumpărături la bucată
Atunci când cumperi angro, ai mai multe șanse să plătești mai puțin pentru un produs. În plus, vei merge mai rar la magazin și vei economisi timp și combustibil.
6. Nu negociezi
În China sau în Turcia negociatul în piețe sau magazine este o practică aproape obligatorie. Se crede că fiecare parte trebuie să-și apere drepturile: vânzătorul să vândă scump, iar cumpărătorul să cumpere ieftin. Învață să faci și tu asta, nu e nicio rușine.
7. Cumpărături mari negândite
Atunci când vine timpul să cumperi un obiect valoros pentru casă, trebuie neapărat să te consulți cu familia. Un sfat întotdeauna va fi binevenit și te va ajuta să economisești, cumpărând un lucru de calitate înaltă.
8. Lucruri neasortate
Atunci când achiziționezi obiecte vestimentare, gândește-te cu ce o să le porți, altfel acestea riscă să rămână neîmbrăcate. La fel poți păți și cu o geantă foarte scumpă, pe care s-o cumperi, dar care să nu se potrivească la nicio ținută de-a ta.