Amenajează-ți bucătăria cu cap: 10 trucuri pentru a câștiga spațiu în bucătărie

Spațiile mici sunt o adevărată provocare în ceea ce privește amenajarea. Sunt un veșnic compromis. Dar pentru că suprafața fizică a bucătăriei nu se poate extinde, singura posibilitate de a câștiga spațiu este reinventarea decorului existent. Iată câteva trucuri care îți vor face bucătăria mai spațioasă.

Idei amenajare bucătărie mică

1. Multe gospodine se confruntă cu lipsa spațiului în bucătărie. Mai cu seamă când vorbim de apartamentele mici. Un truc bun este să folosești spațiul de sub chiuvetă, care e neglijat de mulți dintre noi sau nu este folosit în mod eficient.

2. Tacâmurile și vesela de bucătărie pot fi stocate pe un panou multifuncțional. Un astfel de panou este practic și universal. Toate lucrurile vor fi la vedere, iar designul arată sofisticat.

3. Folosește textile. Câteva punguțe textile, ancorate de o tijă metalică, vor optimiza spațiul de deasupra blatului de bucătărie și vor crea o atmosferă casnică, cordială, în casa ta.

4. Nu ezita să folosești organizatoare pentru sertare. Ele sunt asemănătoare cu cele pentru dulapuri și sunt bune atât pentru lucruri mărunte: linguri, furculițe, cuțite; cât și pentru obiecte mai mari: capace, tigăi, oale diferite etc.

5. Chiar și spațiul din frigider trebuie folosit cu înțelepciune. Mai ales spațiul din frigider!

6. De cele mai multe ori, spațiul din bucătărie nu poate fi extins. În schimb poate fi optimizat. Iată cum poți face acest lucru.

7. Examinează cu atenție spațiul care te înconjoară. Cu siguranță există locuri pe care nu le-ai valorificat. Chiar și cele mai neașteptate locuri pot fi utilizate în folosul tău. Rafturile au un potențial enorm.

8. Suprafața mică nu e un motiv să renunți la un interior elegant, îngrijit și bine gândit. Confortul este dat de detalii. Detaliu cu detaliu casa devine frumoasă.

9. Într-o bucătărie mică fiecare centimetru trebuie valorificat. De aceea, fii atentă cum aranjezi farfuriile. În loc să le grupezi pe orizontală cum facem de obicei, aranjează-le pe verticală.

10. Iar tigăile pot fi grupate în acest fel.