Dacă ai, măcar, unul dintre aceste simptome, suferi de demență prematură!

Dacă periodic te confrunți cu senzația de uitare a unui cuvânt sau nu îți amintești cu ce gând ai vrut să îl spui, atunci această problemă ar fi bine să o împarți cu un medic. Demența este deseori confundată cu pierderea de memorie. Dar uitarea, chiar și în stadiul clinic, este doar unul dintre simptomele de îmbătrânire prematură a memoriei. Din acest motiv, în acest material vă prezentăm 5 simptome, cele mai frecvente, în apariția demenței.

1.Dificultatea de a găsi cuvântul potrivit

„Îmi este pe limbă, dar nu-mi amintesc!” – aproape toată lumea a fost în astfel de situații, chiar și o persoană tânără și complet sănătoasă. Dar este un lucru dacă aceste cazuri sunt o singură dată și cu totul altul dacă încep să apară cât mai des în viață. Deteriorarea capacității de a alege cuvintele este printre primele și cele mai importante semne ale demenței premature.

2.Schimbarea frecventă a dispoziției

Deteriorarea celulelor creierului poate influența producerea de hormoni importanți, inclusiv cei care reglează starea de spirit. Multe persoane cu demență, au depresie în stadiile foarte inițiale ale bolii.

3.Tulburări de orientare în timp și spațiu

Dacă în mod regulat, nu-ți amintești ce dată sau zi a săptămânii este astăzi sau dintr-o dată ai descoperit că ai uitat drumul scurt spre stația de autobu, atunci acest moment este o dovadă că demența își face apariția. Undeva creierul tău funcționează defectuos, trebuie  să afli unde și să rezolvi cât mai curând.

4.Pierderea interesului pentru hobby-uri
Scăderea interesului pentru activitățile mult îndrăgite, în care ai fost implicat de mai mulți ani, fie că este vorba de sport, colecție, margele, monede este un prim simptom al demenței. La fel și încercarea de a evita comunicarea chiar și cu prietenii apropiați, este un  simptom ascuns al demenței.

5. Uitarea scopului
Acest lucru se explică foarte simplu: dacă iai geanta și pare că meargi la magazin, dar te întoarci fără cumpărături sau deseori, pui aceleași întrebări încă o dată, deși ai primit deja răspunsuri la acestea. Astfel de dificultăți comportamentale indică o pierdere a capacității de planificare și concentrare. Ceea ce este un semn rău.

SOLUȚIA: Pentru a trece cu succes prin viață și fără a apărea demența, specialiștii recomandă ca să practici cât mai des sportul, să discuți cât mai mult cu oamenii dragi, să ai un somn liniștitor și să îți faci un regim alimentar corect și plin de vitamine.