Curățenie pentru leneși: 4 obiceiuri bune, care îți ordonează casa și viața

Știai că ordinea în casă îți poate schimba viața? Nu curățenia în sine, desigur, dar obiceiurile bune care o întrețin. Cum este posibil? Vei afla din acest articol.

Atunci când te gândești că în week-end, cel puțin, jumătate de zi trebuie s-o dedici curățeniei în casă, îți trece orice chef de zi liberă. Noi am găsit o altă abordare, să faci zilnic aceste 4 lucruri și nu vei mai face niciodată sâmbăta curățenie.

1. Orele târzii

Majoritatea dintre noi urăsc diminețile mai tare decât impozitele, dentiști sau știrile. Alarma ne scoate din lumea confortului și ne aruncă în realitatea responsabilităților, deciziilor dificile și oboselii cronice. În acest caz, circumstanțele în care începem o nouă zi sunt extrem de importante. Dacă la bucătărie ne așteaptă o grămadă de vase nespălate, haine aruncate pe scaune și canapele sau coșul plin de gunoi, care mai și miroase urât, atunci ziua ta va fi foarte asemănătoare cu tabloul casei.

Pentru ca diminețile tale să nu fie o sursă de iritare sau chiar un coșmar, îți propunem un obicei foarte bun – să pui totul la locul lui cu o oră îaninte de culcare și să faci ordine în bucătărie( să speli vesela, să scoți gunoiul, să arunci din frigider produsele expirate ș.a.). Cu acest obicei, în scurt timp, diminețile nu vor mai fi la fel de stresante.

2. Viziune de viitor

Ai căutat foarte mult timp încărcătorul de rezervă pentru telefon, ai răscolit prin câteva sertare și cutii. Găsind ce-ți trebuie, l-ai pus la încărcat și ai ieșit să plimbi câinele. Ce nu e în regulă? Ești convins că vei pune totul la loc după ce te întorci? Probabil, o să faci câteva apeluri, vei scrie câteva mesaje și vei fotografia cactusul care a înflorit pe neașteptate. După asta, probabil, vei merge să-ți faci un ceai.

Simți lanțul logic care-ți stăpânește viața? Poți distruge acest lanț vicios doar într-un singur mod. Întotdeauna, indiferent cât de ocupat sau abătut ești, pune totul la loc. Nu lăsa pe altă dată și nici pentru „orele târzii”. Eliberează-te pe tine și casa de lucrurile care nu sunt la locul lor.

3. Asceză controlată

Cei care în copilărie au avut o grămadă de fantezii materiale nerealizate, obișnuiesc și azi să strângă colecții de obiecte inutile pe rafturi. Figurine, felicitări, creioane, stilouri, cutiuțe, pahare, farfurii – tot ce adună praf și nu utilizezi.

Te-ai regăsit? Acum acceptă un adevăr crud – aceste lucruri nu-ți fac viața mai bună. Cu ajutorul lor, tu încerci să-ți tămăduiești niște răni interioare vechi și dacă inițial te ajuta, ulterior mai ai nevoie de o doză. În această situație, cel mai bun leac va fi să accepți pentru totdeauna acest adevăr – o să luăm cu noi din această lume doar 3 lucruri: emoțiile, amintirile și ceea ce am oferit altora.

4. Abordare diferită

Primul pas este întotdeauna cel mai greu. Dacă îți dorești o viață mai bună, va trebui să înveți să duci sarcinile până la capăt și să nu amâni. În primul rând, vei învăța să nu arunci în hol încălțămintea, dar s-o pui în pantofar, să nu lași hainele pe speteaza scaunului, dar să le pui pe umeraș în dulap sau în coșul de rufe, să nu lași cana de ceai pe masă, dar s-ă ștergi urmele și s-o speli și, cel mai important, să nu cauți niciodată justificări. Să știi că spălatul veselei poate fi cea mai bună meditație pentru tine. Așa îți ordonezi nu doar bucătăria, dar și gândurile.