Curățenia n-a fost niciodată mai simplă: 7 sfaturi de curățenie rapidă

Cu toții vrem să avem o casă frumoasă. Iar o casă frumoasă înseamnă mai întâi de toate o casă curată. Dacă vrei să ai o casă curată, trebuie să faci ordine în fiecare zi apelând la trucuri de curățenie rapidă. Iată câteva dintre ele!

1. Curăță toaleta rapid

Nimănui nu-i place să spele toaleta. Dar cineva trebuie să o facă, pentru că un wc murdar este și mai neplăcut. Iar pe deasupra, este periculos. Toaleta murdară este un teren ideal pentru bacterii și agenți patogeni.

Ca să-ți fie mai simplu, iată un truc testat în timp. Toarnă soluție pentru curățarea toaletei în suportul pentru peria de toaletă. În acest fel, de fiecare dată când te vei folosi de perie, pereții vasului de toaletă vor fi dezinfectați.

2. Scapă de maculatură

Maculatura e cel mai mare dușman al ordinii. Facturi, chitanțe, bonuri, reviste, ziare – chiar crezi că ai nevoie de ele? Dacă obiectul cumpărat nu este valoros, bonurile fiscale sunt inutile.

De ce să le aloci un sertar întreg, alături de facturi, cecuri, note de plată și alte hârtii care trebuie să plece direct la gunoi? Nemaivorbind de revistele pe care nu le citești niciodată. Trăim în era digitalizării!

3. Aerisește baia

Dacă vrei ca baia să fie curată, trebuie să o aerisești. Fără ventilație, baia se va transforma rapid într-un teren fertil pentru ciuperci și bacterii. Unde este umezeală, acolo apare și mucegai.

Prin urmare, încăperea trebuie să fie bine ventilată. Și nu doar în sensul evacuării, ci și al alimentării cu aer. Daca un sistem de ventilare este mult prea costisitor pentru tine, lăsa ușa la baie deschisă.

4. Pregătește o cutie pentru mărunțișuri

În drum spre casă, asemenea unor rândunici, tindem să aducem în cuibul nostru tot felul de mărunțișuri. Un pliant, o broșură de la Kaufland, un șervețel umed, o mască de unică folosință, un cec, un bilet de troleibuz, o carte de vizită etc.

Ca să nu aduci dezordinea în casa ta, ia o cutie, pune-o în camera de zi, undeva în dosul canapelei și aruncă toate comorile acolo. Iar la sfârșit de săptămână, pur și simplu golește-o.

5. Fă curățenie imediat

Nu aștepta să se adune o grămadă de rufe murdare în coș, curăță cada imediat după ce ai făcut baie, șterge masa și spală vasele imediat după ce ai mâncat, spală cana de cafea după ce ai băut, șterge praful de pe raft atunci când l-ai observat etc. Cu cât mai multe sarcini amâni de azi pe mâine, cu atât mai dificil îți va fi să le rezolvi în viitor.

Și învață să pui lucrurile de unde le-ai luat. Fiecare obiect trebuie să aibă locul său, astfel încât în timpul curățeniei să nu apară întrebarea unde ai putea pune un lucru sau altul.

6. Protejează oglinda de aburi

Oglinzile și geamurile sunt o mare bătaie de cap. Parcă mai ieri le-ai spălat, iar astăzi sunt din nou murdare. Dar decât să le speli regulat, mai bine să le protejezi. Spuma de ras protejează geamurile și oglinzile de aburire și pete.

Aplică gelul pe oglinda din baie, lasă-l să se usuce și spală oglinda așa cum ai face-o de obicei. Același lucru e valabil pentru ochelari, parbriz și alte suprafețe lucioase.

7. Acoperă farfuria când o pui în cuptor

Cuptorul cu microunde e plin de ulei și grăsimi. Pentru a preveni acumularea depunerilor, acoperă farfuria cu mâncare cu o altă farfurie sau cu un capac special (nemetalic) de fiecare dată când te folosești de cuptor.

Pentru a curăța mai ușor interiorul cuptorului, înmoaie un burete în apă, pune-l în cuptor și lasă aparatul să funcționeze timp de 3-5 minute la intensitate minimă. Aburul din burete va înmuia depunerile de grăsime și murdărie de pe pereții cuptorului și îți va fi mai ușor să le îndepărtezi cu un burete uscat.

Citește și: De ce să adaugi oțet la spălarea hainelor: 7 beneficii despre care nu ai știut!