Curățenia inutilă: 10 greșeli serioase din cauza cărora în casa ta nu este curat

Faptul că ai cumpărat cele mai scumpe produse de curățat sau ai cel mai modern aspirator nu înseamnă că în casa ta este mereu curat. Mai trebuie și să le utilizezi cum trebuie ca să te bucuri de rezultat. Încearcă să nu mai faci aceste greșeli și vei reuși să economisești mult timp și efort pentru o curățenie ideală.

1. Supraîncarci mașina de spălat vase

Încearcă să nu pui farfuriile una prea aproape de alta și să nu umpli coșul cu tacâmuri. De asta depinde calitatea spălării.

2. Folosești detergentul de vase pentru tocătoare

Apa fierbinte și detergentul de vase nu vor face față bacteriilor care se adună pe tocătoarele din lemn sau plastic. Pentru a preveni infectarea, dezinfectează-le săptămânal cu înălbitor. Toarnă într-un vas mare sau în chiuvetă apă fierbinte, adaugă o lingură de înălbitor și pune tocătoarele acolo pentru 20-30 de minute. Ulterior, clătește-le bine.

3. Uiți de cele mai murdare locuri

Ne referim la mânerele ușilor, dulapurilor, robinetelor. Dezinfectează-le cât mai des, mai ales dacă cineva din casă este bolnav.

4. Nu speli cafetiera

Cafetiera este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului. Spală piesele detașabile după fiecare utilizare.

5. Stropești mobila cu spray

Spray-ul pentru mobilier se aplică pe cârpă și nu direct pe mobilă. Altfel acesta va fi mai greu de împrăștiat uniform pe toată suprafața. Acolo unde va rămâne în exces el va atrage și mai mult praf.

6. Ștergi totul cu aceeași cârpă

Dacă ușile mobilei de bucătărie, mesele sau comodele devin mate și lipicioase după ce le ștergi, posibil că problema e că utilizezi de prea mult timp aceeași cârpă. Orice cârpă trebuie să fie spălată după fiecare curățenie și schimbată regulat.

7. Folosești peria pentru praf

Uită de ea și n-o mai folosi niciodată. Ea nu face decât să mute praful dintr-un loc în altul. Cârpa din microfibră se descurcă mult mai bine.

8. Nu aștepți până ce produsele de curățat vor acționa

După ce stropești faianța sau cada cu un spray special de curățare, așteaptă câteva minute. Acesta va reuși să dizolve depunerile și murdăria. În acest fel, nu va mai fi nevoie să freci cu putere.

9. Folosești prea mult balsam de rufe

Înțelegem că vrei să dormi pe cea mai catifelată lenjerie de pat și să te ștergi cu cele mai moi prosoape. Însă folosirea în exces a balsamului are efectul invers. Materialul devine greu și lipicios, iar prosoapele nu mai absorb umiditatea. Mai bine fă unele pauze și nu folosi o perioadă balsamul.

10. Uiți să cureți aspiratorul

Dacă sacul de aspirator este plin, nu faci decât să împrăștii praful prin aer atunci când aspiri. Acestea trebuiesc curățate când sunt deja pe jumătate pline sau chiar după fiecare utilizare.