Curățenia în baie nu va mai fi o problemă! 10 „arme” pe care să le ai la îndemână

Curățarea vasului de toaletă nu este una dintre cele mai plăcute ocupații ale unei gospodine, de aceea se vrea ca asta să se întâmple cât mai rar, cât mai rapid și cât mai simplu. E foarte posibil, dacă cunoști câteva secrete!

1. Soluție pentru vasul de toaletă

Orice pudră pentru băuturi răcoritoare, cum ar fi, de exemplu, Kool-Aid este în stare să curețe fără probleme vasul de toaletă. Este suficient să torni conținutul unui pliculeț în rezervor și să aștepți 15 minute. După care, trebuie să dai drumul la apă și să speli cu peria interiorul vasului.

2. Scoaterea petelor dificile

Chiar și cele mai dificile și vechi pete pot fi eliminate cu ajutorul produselor casnice. Amestecă în cantități egale oțet și detergent de vase și aplică pe pată.

3. „Bombe” pentru curățarea și împrospătarea vasului de toaletă

Pentru a face aceste „bombe efervescente” vei avea nevoie de:

un pahar plin cu bicarbonat de sodiu;

1/2 pahar de sare de lămâie;

90 de picături de uleiuri esențiale preferate;

un pic de apă.

Trebuie să ai o formă pentru gheață din silicon și un pulverizator.

Amestecă bine bicarbonatul și sarea de lămâie, apoi adaugă uleiurile. Toarnă apa în pulverizator și stropește acest amestec uniform până ce capătă consistența unui nisip din care poate fi făcut un castel.

Pune amestecul în forme și apasă bine. Pune forma la rece pentru 6 ore ca să se întărească. Ulterior, aruncă „o bombă” în vasul de toaletă și lasă să se dizolve.

4. Curățarea rezervorului și vasului de toaletă

Este suficient doar să torni niște oțet în rezervorul cu apă pentru ca să se curețe întreg vasul. Repetă procedura de mai multe ori, până ce se va curăța de tot.

5. Curățarea periei

Ca să speli peria pentru wc nu trebuie să întreprinzi prea multe, doar toarnă în locul în care se păstrează niște detergent lichid pentru vase sau pentru vasul de toaletă.

6. Curățarea cu grapefruit

Pentru ca să cureți eficient suprafața vasului de toaletă, a lavoarului sau a căzii, taie un grapefruit în jumătate și presară pe el sare. Apoi freacă cu aceste jumătăți toate suprafețele.

7. Perdeaua de duș

Pentru ca s-o menții curată și s-o scapi de mirosul urât, spală perdeaua de duș regulat într-un lighean sau în mașina de spălat. În caz că are mucegai pe ea, înmoaie-o pe ceva timp în apă clocotită cu sare de lămâie.

8. Compres cu oțet

Dacă ai de a face cu o murdărie veche, pune pe suprafața afectată un prosop rău sau o cârpă îmbibată cu oțet. Cel mai bine funcționează în cazul depunerilor de calcar de pe suprafațele din inox.

9. Soluție pentru rugină

Problema ruginei care apare pe căzile din email poate fi rezolvată cu ajutorul amestecului de amoniac ( 0,5 pahar) și peroxid de hidrogen (1/4 pahar). Cu o cârpă înmuiată în acest amestec șterge suprafața cu rugină, lasă pentru 15 minute și apoi clătește cu apă curată.

10. Lupta cu mucegaiul

Imediat ce ai văzut primele semne de mucegai, trebuie să acționezi. Aplică pe suprafața afectată peroxid de hidrogen și lasă pentru o vreme. Dacă e necesar, freacă bine mucegaiul ca să nu rămână nimic.