Curăță patul cu bicarbonat: Acest truc îți va face canapeaua ca nouă!

Canapeaua este cel mai popular loc din camera de zi. Locul unde se adună toată familia. Locul unde poți să bei un ceai cu prietenele sau să verși puțină bere în timpul unui meci de fotbal. Nemaivorbind de chipsuri și semințe. Nu e de mirare că pe canapea apar pete care pot provoca un miros neplăcut.

Și atunci apare o dilemă. Dacă încerci să le îndepărtezi singură, riști să faci și mai rău. Dar să apelezi la curățare profesională pentru o pată de ceai, nu prea are rost. În acest caz, bicarbonatul de sodiu îți poate fi de mare ajutor.

Cum îndepărtăm petele cu bicarbonat?

Bicarbonatul de sodiu este un agent abraziv care se descurcă și cu petele, și cu umezeala, și cu mirosul. Dacă pata nu este accentuată, iar mirosul nu este puternic, e suficient să presori puțin bicarbonat pe locul cu pricina. Așteaptă 40-50 de minute și îndepărtează urmele cu aspiratorul.

Dacă pata e mai veche, amestecă o parte de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă, astfel încât să obții o pastă omogenă. Aplică pasta pe zona afectată și freacă țesătura cu ajutorul unei periuțe de dinți. Așteaptă să se usuce și îndepărtează bicarbonatul cu aspiratorul.

Iar dacă pata e puternic înrădăcinată în țesătură, amestecă 500 ml de apă, cu 100 ml de oțet de masă, o lingură de bicarbonat de sodiu și puțin detergent de vase. Aplică soluția pe țesătura afectată și șterge pata cu un burete moale până dispare.

De ce să ștergi canapeaua cu apă minerală?

S-a dovedit a fi că apa minerală îndepărtează petele dificile de pe mobilierul tapițat sau din salonul mașinii. Petele dispar cât ai zice pește. Pentru a prepara soluția vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

– o parte de săpun lichid;

– o parte de oțet;

– o parte de apă minerală;

Amestecă ingredientele și toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator. Stropește zonele afectate din pulverizator și lasă soluția să se îmbibe timp de 5-10 minute. Apoi șterge petele cu un burete de bucătărie. După care, clătește zona cu apă caldă și usucă țesătura cu ajutorul unui uscător.

Citește și: Scapă de energia negativă: Metoda japoneză de a-ți organiza locuința!