Cum te poate ajuta un cartof pus în pantofi? Iată un truc care le va prinde bine multora!

Fiecare gospodină știe – cartoful este de neînlocuit în gospodărie. Căci există numeroase rețete, după care poți pregăti o mâncare gustoasă din cartofi.

Înafară de asta, este o legumă accesibilă tuturor. Dar puțini cunosc faptul, că poți utiliza cartoful nu doar în alimentație. Unii au încercat să-și pună cartofi în încălțăminte. Veți întreba – pentru ce? Acum vei afla totul.

Uneori, se poate întâmpla că ai cumpărat o pereche de pantofi, iar ajungând acasă îți dai seama că ai greșit puțin mărimea. Sau poate ai o pereche de încălțăminte de mai demult, dar care s-a cam uscat.

Poți umbla cu ei așa, ca să te roadă sau poți încerca unele metode din popor. Aici îți vine în ajutor un cartof obișnuit! Cartofii au proprietăți excelente care te vor ajuta să lărgești puțin pantofii.

Cum funcționează asta? Secretul constă în umiditate, care contribuie la întinderea pielii. Trebuie să lași cartoful în pantofi peste noapte. În acest timp, cartoful se va usca, iar umezeala va fi absorbită în piele și aceasta va deveni mai moale.

Cum să folosești acest truc? Pentru asta trebuie să curăți doi cartofi de mărime potrivită. După care, cartofii sunt înfășurați într-un ziar sau un prosop de hârtie. Nu e cazul să exagerezi, un strat este suficient.

Cartoful înfășurat se pune în pantoful, care trebuie să fie lărgit. Lasă totul așa peste noapte. Iată în ce constă secretul!

Această metodă te va ajuta să îți faci încălțămintea mai comodă și mai încăpătoare. Plus la asta, cartoful elimină cu succes mirosurile. Cel mai bine, acest truc funcționează în cazul încălțămintei din piele.