Cum speli blugii fără să se decoloreze: 5 trucuri despre care nu ai știut!

Blugii – ce ne facem fără ei? Nu știu dacă există o piesă vestimentară mai versatilă și mai confortabilă decât blugii. Poate doar treningurile, însă alea nu le poți asocia cu nimic. Blugii sunt practici, universali, confortabili și mereu la datorie. Dar cum să îi îngrijim ca să ne servească mult timp? Iată câteva sfaturi utile la spălarea lor.

1. Cum spălăm blugii noi?

Blugii noi trebuie spălați manual pentru că la început pierd mult pigment la spălare și alte haine se pot colora în albastru. De asemenea, îți recomandăm să întorci blugii pe dos și să nu îi storci după spălare. După câteva spălări delicate, poți să îi pui în mașină la un program obișnuit de spălare.

2. La ce program se spală blugii?

Folosește un detergent fin. Cu toate că denimul e un material tare, el se decolorează ușor. Eu folosesc detergent în granule, întorc blugii pe dos și desfac fermoarul. E important să deschei fermoarul, deoarece în timpul spălării hainele se întind, iar fermoarul creează presiune suplimentară pe țesătură și aceasta se deteriorează mai ușor.

În ceea ce privește temperatura, fii atentă la etichetă. De regulă, blugii se spală la 30 de grade. Setează un număr mediu de rotații, fără stoarcere și blugii vor ține mai mult.

3. Cum se usucă blugii?

Blugii trebuie uscați pe o suprafață plană sau pe un suport special. Deci nu pe radiatoare, nu pe scaune și nici într-un caz agățați de cuier.

4. Cum se calcă blugii?

Blugii adevărați nu trebuie călcați. Denimul este o țesătură dură, mai puțin sensibilă la cute. Dacă blugii sunt de calitate, nu ar trebui să ai probleme. Totuși, dacă ai de gând să îi calci, începe când sunt umezi, altfel îți va fi dificil.

5. Cum îndepărtezi petele de pe blugi?

Grăsimea, iarba, cerneala, petele de transpirație, de ulei sau de cafea pot fi îndepărtate lejer fără detergenți scumpi sau alte soluții miraculoase. Șterge pata cu pastă de dinți, imediat ce s-a întâmplat nenorocirea, după care spală haina în mod obișnuit.

Citește și: Am comparat un model de blugi ce costă 20 de euro cu un model de 180! Rezultatul a fost neașteptat!