Cum speli blenderul în 30 de sec, fără să-l atingi? 10 life hack-uri pentru gospodinele leneșe

Orice gospodină visează la o baghetă magică, cel puțin atunci când este vorba despre curățenie. Să piardă o seară întreagă pe spălatul cuptorului și a plitei, în loc să petreacă timpul cu familia nu este o perspectivă prea ademenitoare.

Am adunat în acest articol 10 life hack-uri excelente pentru gospodinele leneșe. Cu ele o să economisești timp și efort!

1. Scăpăm de urmele de ceai din ceașcă

De obicei, ne grăbim să clătim repede cănile după ce am băut ceai, însă pe ele rămân urme care nu se iau întotdeauna cu detergentul de vase. În acest caz, te ajută oțetul de masă.

2. Ștergem praful

În locurile în care nu poți folosi aspiratorul, folosește rola adezivă pentru scame.

3. Curățăm blenderul

Este incomod să speli blenderul după ce l-ai folosit? Pur și simplu adaugă în el apă, detergent de vase și pornește-l pentru 30 de secunde.

4. Scăpăm de pete

Adaugă pe pată un amestec de oțet și detergent de vase.

5. Dezinfectăm bureții

Cel mai murdar lucru din bucătărie este buretele. Se recomandă a fi schimbat o dată la 2 săptămâni. Între timp însă merită să-l dezinfectezi. Este suficient să-l pui în cuptorul cu microunde pentru 2 minute. Iar dacă vei mai pune acolo și un pahar cu oțet, vei șterge foarte ușor și interiorul cuptorului.

6. Scoatem petele de pe covor

Umezește un prosop și aplică-l pe pată, peste care treci cu fierul de călcat înfierbântat. Dacă nu s-a scos pata, adaugă niște detergent pentru covoare.

7. Scăpăm de petele de pe haine

Ai găsit o pată pe jeanșii sau cămașa preferată? Aplică pe ea niște cretă și lasă peste noapte. Dimineața pune haina la spălat ca de obicei.

8. Curățăm salteaua

Salteaua a început să miroase neplăcut? Adaugă în bicarbonat de sodiu câteva picături de ulei esențial și presară peste saltea. Freacă cu o perie și lasă pentru 20 de minute. Ulterior, aspiră totul.

9. Curățăm jaluzelele

Folosește cleștele de bucătărie și o cârpă. Problema nu va mai fi problemă!

10. Curățăm vasul de toaletă

Aruncă un comprimat efervescent Alka-Seltzer și vasul va fi mai alb ca niciodată.