Cum spălăm vasul de toaletă? 6 sfaturi pentru un wc imaculat!

Nimănui nu-i place să spele toaleta. Dar cineva trebuie să o facă, pentru că un wc murdar este și mai neplăcut. Iar pe deasupra, este periculos, toaleta murdară fiind un teren ideal pentru bacterii și agenți patogeni.

Nimănui nu-i place să spele toaleta. Prin urmare, New York Times a publicat câteva sfaturi pentru cei care poartă această povară. Dar înainte de luptă, asigură-te că ai în arsenal peria, dezinfectantul, detergentul, mănușile, laveta și buretele.

Curățarea vasului de toaletă

#1. Să începem cu peria. Peria trebuie să fie curată. Ceea ce înseamnă că trebuie să o dezinfectezi și să o schimbi regulat. Ea trebuie să fie suficient de moale pentru a curăța zona de sub marginea vasului de toaletă.

#2. Aplică soluția de curățare pe suprafața interioară a vasului de toaletă, distribuind lichidul de sub margine, prin mișcări circulare, astfel încât agentul de curățare să acopere toată suprafața vasului. Lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute.

#3. Șterge întreaga suprafață cu peria și scurge apa de două ori. Dar ai grijă ca în timpul curățării să nu ridici peria mai sus de vasul de toaletă pentru a nu împrăștia bacterii prin baie.

#4. Nu uita să cureți și suprafața exterioară a vasului. Vei avea nevoie de un spray dezinfectant și o lavetă sau un burete. Șterge vasul de sus în jos și fii atentă în special la zonele pe care le atingi cu mâna atunci când folosești toaleta. Pentru a îndepărta petele capricioase sau mai greu accesibile, folosește o periuță veche de dinți.

#5. Stropește peria de curățat toaleta cu spray dezinfectant. Lasă dezinfectantul să acționeze, după care clătește peria și suportul acesteia sub un jet de apă fierbinte.

#6. Nu folosi dezinfectante pentru rezervorul cu apă. Acestea sunt cu adevărat eficiente, dar pot deteriora anumite piese, esențiale pentru buna funcționare a toaletei, de exemplu, părțile de cauciuc.

Urmând aceste sfaturi, toaleta ta va fi întotdeauna curată și de un alb imaculat! Cu toaleta ne-am lămurit, dar cum rămâne cu mașina de spălat? Află totul în articolul de mai jos.

Citește și: Te-ai săturat de depunerile de calcar? 11 sfaturi cum să cureți corect mașina de spălat!