Cum se îmbunătățește imunitatea? 8 moduri dovedite, fără usturoi și ceapă

Toamna, când este frig, umed, vânt și nu avem parte de lumină solară, sistemul nostru imunitar trebuie să funcționeze la maximum. Și pentru a-l susține, nu trebuie să neglijați nici măcar lucrurile mici – în sezonul rece, toate mijloacele sunt bune. Iată câteva trucuri pentru a vă stimula sistemul imunitar.

Faceți față stresului

Stresul cronic sau doar prelungit afectează negativ sistemul imunitar: cu cât suntem mai nervoși, cu atât ne îmbolnăvim mai des. Prin urmare, este important să găsiți cel puțin cinci minute în fiecare zi pentru practici care ajută la relaxare și la ameliorarea tensiunii. Meditație, tricotat, lectură, masaj, plimbări și chiar doar o ceașcă de ceai băut în înghițituri lente – totul intră în acțiune!

Râzi des

Râsul este cel mai simplu și mai eficient mod de a ameliora stresul și, de asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar. Râsul ajută la eliberarea neuronilor care ne ajută să luptăm împotriva bolilor. Este timpul să alegem o comedie pentru seară.

Cântă

Când cântăm, nu numai corzile vocale și plămânii, ci și splina sunt activate, ceea ce ajută la creșterea concentrației de anticorpi din sânge și la întărirea sistemului imunitar. Dacă repetițiile de cor sau karaoke nu sunt metoda ta, măcar cântă în duș – dar din toată inima!

Faceți sport

Da, educația fizică ne întărește cu adevărat imunitatea și ne ajută să ne îmbolnăvim mai rar. Nici nu trebuie să vă înscrieți la o sală de sport sau la piscină – trebuie doar să întrerupeți munca în fiecare oră pentru câteva exerciții fizice.

Odihnă

Toamna avem nevoie de zile de odihnă mai mult ca niciodată. Exercițiu cel puțin o dată la două zile, sau chiar mai bine – de două ori pe săptămână. Acesta este regimul optim pentru a vă permite să vă recuperați între antrenamente.

Stați la cald

Mama avea dreptate: cu cât suntem mai reci, cu atât mai puține abilități au celulele noastre imune de a lupta împotriva virușilor. Din acest motiv, păstrați-vă picioarele, brațele, gâtul și capul cald și nu vă permiteți să înghețați.

Mănâncă mai mult curcuma

Condimentul galben strălucitor ajută la combaterea migrenelor și cancerului și, de asemenea, sprijină sistemul nostru imunitar – totul datorită antioxidanților din turmeric.

Bea ceai de ghimbir

Cea mai băutură de toamnă și de iarnă este ceaiul cu ghimbir, miere și lămâie. Nu numai că ajută la combaterea inflamației, dar ne susține și imunitatea, dă putere pentru a lupta împotriva bolilor.