Petele de deodorant de pe haine: 5 trucuri ca să le elimini definitiv!

Petele de transpirație și cele de deodorant sunt o mare bătaie de cap pentru orice femeie. Ele arată urât și deteriorează țesătura. Dacă te-ai lăsat păgubaşă până acum şi ai renunţat la ținutele tale preferate din cauza petelor de deodorant şi mirosului de transpiraţie, e timpul să dai lovitura! Iată 5 metode simple și eficiente care te vor ajuta să scapi definitiv de urmele inestetice de pe haine.

Scoate petele de deodorant cu suc de lămâie

Cei mai mari inamici ai urmelor de deodorant sunt acizii. Acizii neutralizează legăturile de proteine, alcaliu și aluminiu, care răspund de apariția petelor pe haine. Unul din cei mai eficienți acizi, absolut inofensiv pentru haine, se conține în sucul de lămâie.

Taie o lămâie în două, stoarce sucul din ea și amestecă sucul cu apă, în raport de 1 la 1. Înmoaie o dischetă cosmetică în amestecul obținut și aplică soluția pe pată. Lasă acidul să acționeze timp de 10-15 minute, apoi freacă zona afectată cu o periuță de dinți. După care, clătește bluza cu apă caldă și pune-o în mașina de spălat.

Înlătură urmele de deodorant cu bicarbonat de sodiu

Amestecă 3 părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă, astfel încât să obții o pastă omogenă. Aplică pasta pe zona afectată și freacă țesătura cu ajutorul unei periuțe de dinți. Apoi, clătește bluza în apă caldă și pune-o în mașina de spălat.

Îndepărtează petele de deodorant cu sare

În loc de bicarbonat de sodiu poți amesteca apa cu sare de bucătărie, în proporții egale. Sarea se lasă să acționeze timp de o oră, după care haina se clătește cu apă fierbinte sau se introduce în mașina de spălat rufe.

Scoate petele de deodorant cu perhidrol

În ceea ce privește hainele de culoare albă, poți folosi peroxid de hidrogen, care are proprietăți de înălbitor. Amestecă părți egale de apă cu peroxid de hidrogen și aplică soluția pe pată. Lasă apa oxigenată să acționeze timp de 15-20 de minute și clătește bluza sub un jet de apă caldă.

Elimină petele de deodorant cu oțet

Amestecă două linguri de oțet cu un pahar cu apă. Aplică soluția obținută pe pată și las-o să acționeze timp de câteva ore. După care, va trebui să clătești haina în apă caldă sau să o pui în mașina de spălat.

Citește și: Gata cu chinul: O chinezoaică m-a învățat cum să fac ca perdelele de tul să fie întotdeauna imaculate!