Cum să transformi un apartament mic? Aceste 23 de lucruri îți vor face viața mai ușoară!

Cu toții ne dorim să locuim într-un apartament spațios, unde să ne simțim bine fără să avem grija lipsei de spațiu. Spațiile mici sunt o adevărată provocare în ceea ce privește amenajarea. Sunt un veșnic compromis. Spațiul nu poate fi extins, în schimb poate fi optimizat. Pentru asta vei avea nevoie de câteva ajutoare. Despre 23 astfel de ajutoare vom discuta în continuare.

Idei amenajare bucătărie mică și îngustă

Uite cum în doi timpi și trei mișcări poți să câștigi spațiu în bucătărie, numai bun pentru farfurii, tacâmuri, borcănașe și tot felul de mărunțișuri. Un astfel de buzunăraș poate fi găsit în magazine specializate sau confecționat de sine stătător.

Te-ai gândit vreodată cât e de comod să ții condimentele pe ușa de la frigider? Nu trebuie să le mai cauți, să le ții în dulapuri, în sertare sau să te trezești subit fără rezerve de scorțișoară. Totul este la vedere și la îndemână.

Dacă tot am vorbit de frigider, să știi că spațiul dintre frigider și perete (ușă) poate fi utilizat inteligent. Zona poate fi echipată cu un raft extensibil, util pentru depozitarea sticlelor, conservelor, cerealelor sau detergenților.

Până și spațiul de sub chiuvetă poate fi transformat în folosul tău. Montând o tijă metalică vei obține un suport excelent pentru pungi și prosoape de bucătărie.

Idei amenajare bucătărie mică bloc

Suporturile pentru hârtie, confecționate din plasă metalică sunt un organizator excelent pentru diferite legume, în special pentru ceapă, care are nevoie de aer uscat pentru a-și menține proprietățile.

Păstrează ceapa și usturoiul în săculețe din plasă sau pungi găurite de hârtie. În acest fel, legumele își vor păstra proprietățile pentru mai mult timp și cel puțin două luni nu vor fi afectate de mucegai.

Într-o locuință mică, fiecare centimetru contează. În loc de mobilierul obișnuit, poți instala mobilă ergonomică, contemporană, care este multifuncțională, durabilă, confortabilă și foarte compactă. De exemplu, în loc de o masă tradițională, poți folosi o masă pliabilă.

Capacele, strecurătoarea, tigăile și tocatorul ocupă prea mult spațiu pe blatul de bucătărie? Nu-i o problemă! Montând câteva cârlige sau o tijă metalică pe partea laterală a frontului de bucătărie poți optimiza spațiul din locuința ta.

Idei decorare bucătărie mică

O bandă magnetică atașată de perete va rezolva două sarcini simultan: pe de o parte, vei avea întotdeauna cuțitele necesare la îndemână, iar pe de alta, vei economisi spațiu, mai ales dacă ai o bucătărie mică. În plus, spre deosebire de suportul de lemn, pe magneți nu se formează mucegai.

Încearcă să faci rost de lucruri compacte, ergonomice, de exemplu, de o răzătoare pliabilă care economisește mai mult spațiu decât pare la prima vedere.

Idei amenajare living mic cu bucătărie

Montând câteva cârlige în interiorul unui dulap, poți elibera un alt raft, un sertar sau blatul de bucătărie.

Chiar și un scaun stricat poate fi util la ceva. Acesta poate fi transformat într-un raft suspendat, care este neobișnuit de practic și adaugă o notă de prospețime și extravaganță interiorului tău. Dar trebuie să știi să alegi corect textura și culoarea acestuia, astfel încât armonia din interior să nu fie deranjată.

Idei amenajare baie mică

Fiecare cameră are spațiu liber deasupra ușii, care poate fi reinventat în folosul tău. Dar nu uita că rafturile deschise nu trebuie încărcate cu tot felul de mărunțișuri. Câteva cutii, coșulețe sau prosoape de aceeași tonalitate sunt cea mai bună completare pentru un astfel de raft.

Tijele și cuierele sunt mereu gata să-ți dea o mână de ajutor. Ambele suporturi pot fi montate în baie, pentru a păstra produsele de îngrijire a corpului și prosoapele.

Idei amenajare birou mic

Pandemia nu ne-a dat de ales și mulți dintre noi au trebuit să lucreze de la domiciliu. Însă într-un apartament mic, nu-i atât de ușor să organizezi un birou separat, așa că trebuie să recurgi la diferite la șiretlicuri.

Colțul este un loc perfect pentru a echipa un birou sau un loc pentru studii, deoarece nu va trebui să reinventezi roata, făcând permutări și stricând ambianța cu care te-ai obișnuit. Vei avea nevoie de o masă, un scaun, o lampă și bineînțeles, de un colț inutil.

Idei amenajare dormitor mic

Dacă nu ai suficient spațiu pentru o noptieră, poți rezolva problema în felul următor. Comod, practic, discret – de ce oare am avea nevoie de mai mult?

Dacă totuși ai nevoie de mai mult, dar noptierele tradiționale nu sunt pe placul tău, poți monta un sertar extensibil chiar în spatele patului.

Idei amenajare apartament mic de bloc

Cum să previi supraîncărcarea case cu bibelouri, cărți și suvenire inutile? În condițiile în care nu poți pur și simplu să le arunci. Simplu – instalând rafturi de perete! Și cel mai bun loc pentru rafturi, sunt colțurile neutilizate din apartament. În acest fel, interiorul va căpăta o nouă viață, iar tu vei câștiga câțiva centimetri în plus pe care poți stoca orice, inclusiv plante de apartament!

Surprize, surprize! Triplu profit. Și comod și practic și stilat.

Cu toții avem zile proaste. Dar e important să uităm de ele imediat cum trecem pragul casei, ca negativul să nu se răsfrângă asupra celor dragi. Și acum imaginează-ți că vii obosită, flămândă și prost dispusă de la muncă, deschizi ușa, și ce vezi? Pantofi împrăștiați peste tot, covorașul murdar și o atmosferă de neputință totală. Despre cum să-ți amenajezi casa și să menții ordinea în viața ta, am scris în articolul de mai jos.

Citește și: O casă curată, o minte ordonată! Oamenii care au aceste 10 lucruri în casă duc o viață mai liniștită!