Cum să-ți renovezi casa cu bani puțini! 5 trucuri care nu costă nimic

Majoritatea persoanelor habar nu au despre cât de puțin trebuie pentru a crea o atmosferă plăcută și confortabilă în casă. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru și cum să-ți transformi locuința într-un loc confortabil și stilat fără să cheltui aproape nimic.

1. Scapă de lucrurile inutile

Cei dintre noi care au avut multe fantezii materiale nerealizate în copilărie, au obiceiul prost de a aduna tot felul de bunuri de care nu au nevoie atunci când ajung la maturitate. Figurine inutile, veselă de colecție, cărți de vizită, reviste, electrocasnice sparte, bucăți de stofă etc. Dacă lucrul nu are o utilitate practică sau o valoare emoțională mare pentru tine – scapă imediat de el. Scăpând de lucrurile inutile, apartamentul va deveni mai spațios, mai confortabil și mai frumos.

2. Rearanjează mobilierul

Datorită acestui truc, se va schimba nu doar interiorul, ci și starea ta de spirit. Astfel de schimbări întotdeauna dau bine și ne încarcă cu energie pozitivă. Începe cu lucruri mărunte precum scaunele, florile de apartament și vei vedea cum odată cu ele se va schimba și dispoziția ta. De asemenea, fii atentă la mobila care te înconjoară. Poate ai articole de mobilier care pot fi reînnoite. De exemplu, o comodă veche, moștenită încă din perioada comunistă.

3. Decorează pereții cu rame

Ce zici să decorezi măcar unul dintre pereți cu portrete? Datorită galeriei, ochii privitorului se plimbă dintr-un colț în altul al peretelui și nu se focusează într-un punct fix, care inevitabil devine mic și agasant. În plus, dispunerea orizontală a desenelor extinde peretele din punct de vedere optic și îi conferă amploare. Și să nu uităm că ramele foto sunt sufletul unui apartament și păstrează ceea ce e cu adevărat important pentru tine.

4. Folosește lucrurile altfel decât de obicei

Multe lucruri au întrebuințări dincolo de utilizarea lor convențională. De exemplu, farfuriile sunt un decor excelent pentru perete, tăvile și talgerele pot înfrumuseța camera de zi, iar un coș împletit din răchită se poate transforma într-un element inedit de decor, în care poți păstra scoici, lumânări parfumate, ghiveciuri minuscule și alte lucruri drăguțe, care vor adăuga individualitate apartamentului tău.

5. Schimbă fețele de perne

Folosește pernele pentru a adăuga culoare apartamentului tău. Husele în tonuri variate și de textură diferită, pot să transforme complet atmosfera din locuință, în dependență de gustul și dispoziția ta. Cu alte cuvinte, le poți schimba în fiecare sezon. Interiorul va arăta întotdeauna proaspăt, atât pentru tine, cât și pentru oaspeții tăi. De asemenea, poți schimba lustra și plafonul.

Bonus: Grupează cărțile după culori

Dacă ai un raft deschis plin de cărți, încearcă să le grupezi în blocuri de culori. Impactul vizual este răsunător. Apartamentul capătă un aer boem.