Cum să-ți iei dimineața sub control: 3 aspecte de care să nu uiți în niciun caz

Ți s-a întâmplat vreodată să simți că nu-ți ajunge energie ca să reușești tot ce ți-ai planificat într-o zi? Ai obosit, te miști greu și nu poți să-ți recapeți energia? Ești nervos și trist? Înainte să fac aceste ritualuri matinale, luptam și eu cu aceste senzații o mare parte dintre zile.

Rutina matinală ocupă locul 1 în lista activităților mele. Asta mă ajută să mă concentrez înainte să înceapă ziua. Sunt în stare să reacționez, în loc să mă împotrivesc circumstanțelor. Asta mă energizează pe parcursul întregii zile. Mi-am construit ritualurile matinale în funcție de 3 aspecte: fizic, intelectual și spiritual.

Aspectul spiritual

Îmi încep ziua lucrând asupra respirației și meditației. În timp ce fac aceste exerciții, caut răspuns la câteva întrebări. Cât de profund respir? Ce gânduri îmi apar în minte? Cum mă simt în comparație cu alte zile? Sunt încordat sau relaxat? Îmi este dificil să mă concentrez asupra respirației?

Reflecțiile mă ajută să mă concentrez și să stabilesc o conexiune cu propriul corp. Asta mă ajută să fiu mai concentrat în timpul zilei și să nu permit stresului să-mi stăpânească emoțiile. Știu că trebuie să revin la respirația mea, dacă trebuie să mă calmez.

Aspectul intelectual

După meditație și exerciții de respirație, trec la jurnalul meu. Scriu despre tot ce-mi vine în minte. Fac asta ca să mă eliberez de gândurile inutile.

De asemenea, scriu în fiecare zi 3 lucruri pentru care sunt recunoscător. Nu trebuie să fie neapărat ceva global. Uneori mă refer la respirația câinelui meu. Scopul meu este să mă gândesc la lucruri diferite în fiecare zi. Asta mă ajută să setez creierul să vadă în culori vii și să caute impresii pozitive pe tot parcursul zilei.

Și bineînțeles, scriu despre scopurile pe care aș vrea să le ating pe parcursul zilei și câteva declarații.

După ce termin să scriu, citesc câteva pagini. Prima informație pe care o primesc la început de zi trebuie să fie utilă.  Nu vreau ca mintea mea să se umple de noutăți negative sau de postări fără sens.

Datorită tehnicii de respirație, meditației, jurnalului și lecturii, mintea mea se pregătește pentru o nouă zi. Acum nu-mi rămâne decât să-mi activez corpul.

Aspectul fizic

Antrenamentul meu matinal nu este unul intensiv, de regulă este un set de exercții ușoare de întindere și relaxare a mușchilor. Mișcările lente și calculate stimulează organismul după odihna de noapte. Am nevoie de 5-10 minute ca să fiu gata pentru o nouă zi.

Rutina mea matinală nu durează mai mult de o oră și este cea mai utilă parte a zilei. De ea depinde întreaga mea zi și, într-un final, întreaga viață.