Cum să te îmbraci, dacă ai picioare groase: 5 lifehack-uri simple

Picioarele pline pot arăta minunat, dacă știi cum să te îmbraci corect. De regulă, atunci când problema principală o reprezintă gambele voluminoase, femeile își dau verdictul: maxi și atât. Dar în zadar, pentru că există o groază de opțiuni pentru acest tip de siluetă, dacă știi câteva secrete.

1. Lungimea fustei până la mijlocul gambei  

În primul rând, trebuie să știi că femeilor cu gambe groase le sunt interzise fustele până la genunchi, pentru că atrag atenția anume spre zona problematică, de evitat este și fusta mini.

Varianta ideală în acest caz este fusta midi și nu doar maxi așa cum credeai. Fusta trebuie să se termine la jumătatea gambei, așa încât glezna să iasă în evidență și neapărat trebuie purtată cu tocuri, altfel se scurtează vizual picioarele.

2. Stofe ușoare

Țesăturile ușoare te vor ajuta să echilibrezi senzația de greu, atunci când formele sunt voluminoase. Șifonul, viscoza ușoară sunt variantele perfecte pentru fustele sau rochiile vaporoase. Acestea oferă ținutei „aer” și „mișcare”, efecte care distrag de la problema cu silueta.

3. Iluzii optice

Unele metode de decorare sau de croială pot face minuni în ceea ce privește percepția siluetei. Iluziile optice create în acest fel atrag atenția spre picioare și în același timp o distrag. De exemplu, asta pot face tăieturile laterale la fuste sau la pantaloni. La fel și inserțiile de stofe transparente în zona gambelor.

4. Încălțămintea corectă

Dacă ai gambele groase, trebuie să alegi tipul de încălțăminte care să nu atragă atenția asupra problemei. De exemplu, pantofii stiletto, care au un vârf ascuțit și un toc subțire vor arăta minisculi în raport cu gambele, iar acestea vor părea și mai mari. De aceea, trebuie să găsești echilibrul. Optează pentru vârf pătrat și un toc stabil.

Dacă vorbim de talpă plată, alege platforma înaltă. Încălțămintea cu curelușă nu trebuie să fie prea strâmtă, iar nuanța ideală este nude, așa încât să nu iasă prea mult în evidență.

5. Alungește silueta

Este greșit să împarți silueta în zone și să le corectezi separat. Cel mai bine să abordezi problema complex. De exemplu, ca să pari mai slabă și mai înaltă te pot ajuta ținutele monocrome, dungile verticale sau ornamentele poziționate în alte zone decât cele problematice.