Cum să tai ceapa uniform și frumos: 2 tehnici folosite în restaurante!

Ceapa și-a câștigat pe bună dreptate statutul de super aliment. Această legumă a fost îndrăgită în toată lumea și e un ingredient fără de care nu ne-am putea imagina multe bucate. Dar cum să o toci în așa fel ca să aibă un gust fin și să-și păstreze cât mai bine proprietățile gastronomice?

Ai putea să o faci cu ajutorul unui cuțit, cum face toată lumea, dar îți vor da mai repede lacrimile, riști să te tai, iar sucul se va scurge pe tocător. Dacă vrei să folosești un cuțit, respectă următorii pași, dar avem pentru tine o idee mai bună (la final).

Taie ceapa în jumătate, în așa fel ca leguma să stea ferm pe tocator. Apoi taie cele două jumătăți de-a lungul, la fel cum este marcat în imaginea de mai jos.

Fixează leguma în poziție orizontală, apăsând doar cu unghiile și degetul mare, poziționat în partea laterală a legumei. Degetele trebuie să fie ușor îndoite spre interiorul palmei, astfel încât lama cuțitului să nu ajungă până la vârful degetelor.

Taie ceapa ridicând cuțitul de pe tocator de fiecare dată, deoarece în acest mod poți păstra o distanță decentă până la degete. Poziția cuțitului trebuie să rămână aceeași. Prin urmare, trebuie să împingi leguma spre lamă, nu lama spre legumă. Când te apropii de capăt, îndreaptă degetele și întoarce bucățile tăiate, în așa fel ca lama cuțitului să cadă perpendicular pe ele și continuă în același tempou.

Spuneam la început că tocarea cepei cu ajutorul unui cuțit nu e cea mai avantajoasă strategie. Pentru a tăia ceapa în felii fine, omogene și atrăgătoare, îți recomandăm să o tai cu ajutorului unui tăietor pentru legume, direct într-o farfurie. În acest fel, vei tăia leguma mai repede și lacrimile îți vor da mai puțin. Tocatorul va rămâne intact, iar sucul prețios se va acumula la fundul bolului și bucatele vor avea o aromă mai bună.

Citește și: 5 ritualuri de frumusețe cu care trebuie să-și înceapă ziua orice femeie