Cum scapi de musafirii care nu vor să plece? 6 trucuri care funcționează mereu!

O actriță britanică spunea că de fiecare dată când avea un musafir nepoftit, își punea pălăria, cizmele și își lua umbrela înainte de a deschide ușa. Dacă musafirul îi plăcea, spunea: “Ah, ce bine, tocmai am ajuns acasă”, iar dacă nu, îi spunea: “Vai de mine, ce păcat, tocmai eram pe picior de plecare.”

Dar ce facem cu ăia pe care deja i-am primit? Și au trecut 3, 5, 7 ore, dar ei nu se grăbesc nicăieri. Nu poți pur și simplu să le arăți cu degetul spre ușă. Și atunci ești nevoit să apelezi la tot felul de stratageme. Iată 6 lucruri care îi vor face să plece mai repede.

Ce să faci ca musafirii să plece mai repede?

#1. Începe să strângi masa sau să faci curat primprejur. Ăsta e un semnal elegant și laconic, care sugerează că e vremea să vă luați rămas bun.

#2. Fă o aluzie subtilă că ai ceva important de făcut. Din categoria: Șefu’ a luat-o razna și îmi cere un raport până mâine dimineață; Mă doare capul, am dormit atât de prost noaptea trecută; I-am promis vecinului că-l ajut azi să repare un raft. 

#3. Servește-i cu ceai sau cafea înainte de plecare, cu formularea: Luăm o cafea înainte de plecare?

#4. Împachetează-le niște delicii și propune-le să le ia acasă. Nu știut cât de aghesmuiți trebuie să fie oaspeții tăi ca să nu înțeleagă toate aceste aluzii.

#5. Probabil nu vor să plece pentru că ești o gazdă bună. Dar e timpul să-ți arăți colții și să apelezi la artileria grea. Cum anume? Îi scrii vecinului pe whatsapp să scoată bormașina și să-și facă un pic de cap. Vecinii mereu au ceva de găurit.

#6. Le arăți pozele din vacanță, le arăți pozele din album, le arăți pozele de la balul de absolvire. După care deschizi un sertar și zici: Și acum, caseta de la nuntă?

Citește și: Îți vin oaspeții în 30 de minute? 11 trucuri care-ți vor face casa să pară mai curată!