Cum să reduci umiditatea din casa ta: 4 plante de cameră care te pot ajuta la eliminarea condensului !

Când plouă mult afară, iar sezonul de încălzire nu a început sau s-a încheiat deja, există riscul de mucegai în casă.

Acest lucru se datorează umidității ridicate și ventilației slabe. Unii proprietari rezolvă problemele umidității ridicate cu ajutorul plantelor de cameră.

1. Iedera englezească

Iedera engleză are o mulțime de întrebuințări. Ea ar putea stimula glandele mucoase și ar avea proprietăți expectorante. Acest lucru ar putea îmbunătăți funcția pulmonară la persoanele cu dificultăți de respirație din cauza umflării și blocării pasajelor căilor respiratorii. Iedera engleză ar putea avea și efecte antioxidante.

Dar totuși, în acest articol vorbim despre iederă ca o plantă care ne-ar ajuta la eliminarea umidității nedorite din cameră. Ea este o soluție excelentă pentru camera de baie. Dar ține-o departe de animalele de companie. Frunzele de iedera engleză conțin substanțe periculoase.

2. Spathiphyllum

Avantajul acestei flori este că nu are nevoie de multă lumină. Spathiphyllum este o plantă potrivită pentru persoanele care suferă de alergii sau astm. Dar trebuie și ținută departe de animale.

3. Sansevieria

În popor, această plantă mai este numită „limba lui Teschin”. Sansevieria nu necesită îngrijire scrupuloasă. Este o plantă fără pretenții. Are nevoie doar de iluminare bună și udare o dată pe săptămână. Această plantă preferă o umiditate de 40 % la temperatura camerei. Chiar și în cazurile în care umiditatea va fi mai mare sau mai mică, această plantă nu va muri, dar va continua să se lupte.

4. Palmierul

El absoarbe umezeala prin frunzele sale. Curmalul, stuful și palmierul de bambus sun considerate a fi cei mai buni pentru a scăpa de umezeală.

O caracteristică a acestuia, recunoscută de către cercetători, este capacitatea de a purifica aerul din încăperea în care se află. Planta se dovedește a fi foarte eficientă la eliminarea toxinelor decât speciile de palmier înrudite precum Chrysalidocarpus lutescens și Rhapis excelsa.

Diferite materialele și substanțele toxice pot produce un grad crescut de poluare în interiorul locuințelor. Unul dintre factorii de poluare interioară este izolația termică sau fonică, ce poate fi realizată cu materiale dăunătoare sănătății.
Conform unor cercetări efectuate de NASA, palmierul de bambus se află pe lista plantelor care pot proteja împotriva acțiunii nocive a amoniacului, formaldehidei si benzenului.

Dar tu ce metode folosești pentru a reduce umiditatea aerului din locuința ta ? Așteptăm răspunsul tău în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !