Cum să primești oaspeți cu gust, fără să cheltuiești prea mulți bani: 4 îndemnuri ce-ți vor prinde bine

Masa plină de bucate, băuturi selecte, decorațiuni pentru masă, flori și alte lucruri prin care vrei să impresionezi. Toate acestea vor face ca oaspeții tăi să remarce cât de mult te-ai străduit și te vor costa o groază de bani. Dacă primești rar musafiri, toate astea își vor merita efortul, însă dacă vrei să inviți oaspeți mai des la tine acasă, fără ca să cheltuiești prea mult, respectă îndemnurile noastre.

Decorul nu este cel mai important

Dacă faci parte din categoria persoanelor care ezită să-și invite prietenii în ospeție, pentru că îți consideri apartamentul „prea gol” e timpul să încetezi să mai gândești așa. În țările dezvoltate minimalismul este foarte apreciat, chiar dacă pentru șezut ai doar o saltea și un fotoliu. Important este să vă distrați și să vă simțiți bine împreună. Atmosfera de sărbătoare o vor crea prietenii și nu decorațiunile.

Folosește ceea ce ai

Selectează niște muzică ritmată sau, din contra, relaxantă și pornește-o să cânte pe fundal când vin oaspeții. În ceea ce privește decorațiunile, nu complica prea mult. Aprinde niște lumânări pe comodă sau pe masă. Un buchețel de flori pe măsuța de cafea va arăta minunat. Pune cât mai multe perne decorative pe canapea ( în caz că le ai). Nu-ți fă griji în privința veselei, nu e o problemă dacă nu ai suficiente farfurii de același fel pentru toți.

Mâncarea nu este doar preocuparea ta

Faptul că ți-ai deschis ușa în fața prietenilor este deja o favoare, de aceea prepararea mâncării nu este obligația ta. Dacă decideți împreună să organizați o seară distractivă, poți ruga pe cineva să aducă desertul, pe altcineva să aducă ceva de băut. Dacă cineva dintre prieteni gătește perfect un anumit fel de mâncare îl poți ruga să-l facă. Dacă nu vrei să pui pe nimeni la treabă, puteți comanda mâncare cu livrare sau vă puteți limita la snacks-uri.

Fă o seară tematică

Dacă nu-ți dorești o cină serioasă cu multe feluri de mâncare, organizează o seară tematică. De exemplu, ai putea invita prietenii la seara filmelor. O să ai nevoie doar de popcorn, niște lumânări, multe perne și câteva pleduri. Încă o idee ar fi seara jocurilor de masă. Niște gustări și ceva de băut va fi suficient!