Cum să lărgești pantofii care te strâng: 6 sfaturi practice de la un cizmar cu experiență!

Dă-i unei fete pantofii potriviți și va putea cuceri lumea. Pantofii sunt cea mai importantă piesă din garderoba unei femei. Ei sunt atotputernici. O pereche potrivită de pantofi îți poate corecta postura, împrospăta imaginea, îmbunătăți starea de spirit și crește încrederea în sine.

Însă e greu să cucerești pe cineva dacă pantofii te strâng. Aproape fiecare femeie are în garderobă astfel de pantofi. Ce să faci cu ei? E păcat să-i arunci și e și mai mare păcat să îi porți. Nu-ți rămâne decât să-i lărgești. Cum? Află în continuare.

Lărgirea pantofilor cu alcool

Șterge pantofii din interior cu ajutorul unui disc cosmetic înmuiat în alcool etilic. După care, încalță-i și plimbă-te timp de o oră. Da, picioarele vor mirosi urât și nu e deloc plăcut să mergi în pantofi umezi și strâmți, în schimb, în doar 60 de minute pantofii tăi vor deveni moi, elastici și mai confortabili ca niciodată până acum.

Lărgirea pantofilor cu uscătorul de păr

Pune-ți o pereche de șosete groase și încearcă să te încalți în pantofi. După ce îți va reuși acest lucru, încălzește pantofii cu ajutorul unui uscător timp de 15 minute. Va fi dificil să-i încalți, îți va fi foarte cald la picioare, dar mai bine să rabzi 15 minute acum, decât să te chinui tot anul sau să nu-i porți deloc, nu-i așa?

Lărgirea pantofilor cu ulei de ricin

Dacă ai pantofi de piele naturală sau artificială, îi poți trata cu ulei de ricin. Lasă uleiul să se îmbibe în piele timp de câteva ore, după care îndepărtează cu grijă petele rămase. Pantofii vor deveni moi și confortabili.

Lărgirea pantofilor cu parafină

Sună ciudat, dar o simplă lumânare, confecționată din parafină, poate pune capăt acestei probleme. Tratează interiorul încălțămintei cu parafină și lasă pantofii în aer liber timp de o noapte. Datorită acestui truc, vei uita odată pentru totdeauna de bătăturile cauzate de pantofi și ei nu vor mai fi o corvoadă.

Lărgirea pantofilor cu hârtie udă

Acest truc era folosit de ostași încă în timpul Primului Război Mondial. Umple pantofii cu hârtie umedă și așteaptă până se usucă complet. Pantofii vor deveni cu jumătate de mărime mai mare.

Lărgirea pantofilor cu gheață

Ultima și, poate, una din cele mai eficiente metode. Umple câteva pungi ermetice cu apă, bagă-le în pantofi și pune încălțămintea în congelator. Da, sună extravagant, dar e o metodă sigură și testată în timp.

Citește și: 9 remedii simple care m-au ajutat să scap de mirosul neplăcut din pantofi!