Cum să ieși bine în poze: 4 sfaturi și trucuri grozave care te vor ajuta să arăți ca un model adevărat

A ieși bine în fotografii nu este o sarcină ușoară, care necesită anumite cunoștințe și experiență. Pentru unii, arta și carisma sunt date de la naștere, în timp ce alții trebuie să lucreze din greu pentru ei înșiși. Dar acest lucru este foarte important. La urma urmei, nu poți fi îngrozit de fiecare dată de cât de rău ieși în fotografii. Așa mi-am trăit cea mai mare parte a vieții: m-am uitat la fotografii comune cu prietenii și am fost pur și simplu uimită că toată lumea arăta bine, dar eu arătam rău. Nu mi-am plăcut niciodată.

După prima ședință photo profesională, a trebuit să resping aproape toate pozele. Pentru că nu voiam nici să mă uit la ele.

Conștientizarea faptului că eram urâtă era ferm înrădăcinată în capul meu. Dar, pe măsură ce anii au trecut, am câștigat încredere în mine și am câștigat o experiență neprețuită. Acum știu exact ce să fac pentru a ieși mereu bine în fotografii. Funcționează chiar dacă nu te machiezi, doar ieși din casă 10 minute să bei cafea.

1. Mișcă-te mult

De regulă, oamenii se simt constrânși în fața camerei. Le este mai ușor să ia una sau două poziții confortabile în care arată nesiguri pe ei înșiși. Și fotografiile arată perfect. În plus, pozițiile în sine ridică adesea multe întrebări. Favorita poziție „de la mâini la șolduri” a tuturor fetelor arată sfidător și urât.

Calea de ieșire din această situație este să te miști, să te miști și să te miști din nou. Cea mai bună soluție pentru a poza este să te relaxezi complet, să acționezi în largul tău și să te miști constant. Este suficient doar să-ți imaginezi că nu ești fotografiat, ci filmat. Nu vei lua o singură poză și vei sta nemișcat pe videoclip, nu-i așa? Experimentează, flutură părul, răsucește. Fotografiile vor deveni vii și interesante, îți garantez. Da, și te vei uita la ele încrezător, dar nu stânjenit.

Am observat de multe ori că toate fotografiile mele în mișcare sunt mai luminoase, mai interesante și mai frumoase decât cele statice. Prin urmare, încerc să mă mișc mai mult, deși uneori îngheț în unele ipostaze dacă am un concept pentru fotografia finală în cap. Dar asta este o cu totul altă poveste.

2. Zâmbește

Te sfătuiesc să zâmbești cât mai des, indiferent de starea ta. La urma urmei, o față tristă ne face neatrăgătoare și respingătoare. Și colțurile coborâte ale buzelor adaugă 10-15 ani deodată, avem nevoie de asta ?

Văd clar că, cu structura feței mele, ridurile de marionetă mă vor depăși foarte curând. Și acesta este principalul dușman al tinereții. Dacă, pe lângă ele, mergi cu un aspect plictisitor și colțurile buzelor coborâte, poți îmbătrâni din timp.

Zâmbește mai des și pozele tale se vor dovedi mult mai cool. Desigur, există idei și idei cărora un zâmbet nu le convine, dar acestea sunt ședințe photo puse în scenă. Când vine vorba de fotografii de plimbare, un zâmbet nu a rănit niciodată pe nimeni.

Zâmbetul poate fi destul de ușor, abia perceptibil. Poți chiar să zâmbești cu ochii. Principalul lucru este să nu ai o față plictisitoare și torturată. Acesta este cel mai mare dușman. Fața nu trebuie să fie neutră și tristă. Dacă nu vrei să zâmbești cu toți dinții – doar zâmbește cu ochii. Ridică puțin colțurile buzelor, astfel încât să nu-ți atragă nici măcar privirea.

Și pentru ca zâmbetul să nu fie forțat, ia cu tine o prietenă sau pe iubit. Lasă-l să glumească, să te amuze și să te ajute să te relaxezi în cadru. Împreună este întotdeauna mai distractiv și mai ușor.

3. Afișează-ți mâinile

De multe ori oamenii nu înțeleg ce să facă cu mâinile în fotografii. Din acest motiv, apar posturi precum „brațele în lateral” sau brațele încrucișate pe piept. Dar cu mâinile poți face o mulțime de poze interesante.

Reglează-ți ochelarii, răsucește-ți părul în mâini, ridică o ceașcă de cafea, înghețată sau altceva, atinge-ți  buzele. Există multe opțiuni. Și aici revenim din nou la primul punct: fă totul în mișcare, ușor și natural, pentru ca fotografiile să nu pară false.

Mâinile în cadru adaugă varietate fotografiilor tale. Nu vei sta ca un stâlp, pozele se vor dovedi a fi mai vii și mai interesante. În plus, cu mâinile tale poți ascunde unele defecte minore sau poți acoperi un unghi nefavorabil. Principalul lucru este să o faci ușor și discret. Nu este nevoie să arăți că încerci să ascunzi a doua bărbie. Va fi atrăgător.

Și nu uita de unghii: dacă ne aducem mâinile în cadru, atunci acestea trebuie să fie bine îngrijite.

4. Găsește-ți unghiul perfect pentru tine

Aproape toți avem un unghi în care suntem perfecți și altul în care nu ieșim prea bine. Poate că mulți dintre voi ați văzut aceste videoclipuri de pe Tik Tok cu transformare instantanee datorită unghiului. În primul video, fata ia cel mai rău unghi, direcționează camera de jos în sus: a doua bărbie urcă în cadru, fața pare uriașă și umflată, ochii sunt mici. Apoi schimbă pur și simplu unghiul, îndreptând camera direct spre față sau puțin deasupra – și voilà. Frumusețe, fără machiaj, photoshop și magie. Doar un alt unghi.

 Fiecare dintre noi poate arăta mai bine sau mai rău, în funcție de unghi.

Absolut nimeni nu arată bine când este privit de jos. Toate rudele mele mai în vârstă sunt fotografiate așa: în cadru sunt bărbii solide și pungi sub ochi. Nu pot explica ce este. Mi se pare că este mult mai comod să ții mâna cu camera direct în fața ta decât de jos.

De asemenea, se întâmplă ca unghiul să fie normal, dar categoric nu se potrivește unei persoane. La fel este și cu pozele mele de profil. Chiar deasupra ați văzut două fotografii de profil cu o ceașcă de cafea – arăt bine în ele, dar există motive pentru asta. În primul rând, ochelarii care acoperă trecerea de la frunte la nas (nasul meu este urât). Un al doilea element este ceașca de cafea, care aruncă o mică umbră pe bărbie.

În general, totul a funcționat în acele fotografii. În alte cazuri, încerc să nu fiu fotografiată niciodată din profil, pentru că chiar nu mi se potrivește.

Dar de îndată ce mă întorc pe jumătate în lateral – și totul se schimbă, arăt grozav și acesta este exact unghiul meu. Totul depinde foarte mult de caracteristicile noastre și toate acestea trebuie luate în considerare.

Nu contează ce păr, piele, silueta, nas ai. Iubește-te și simte-te încrezătoare în tine !

Dar tu ce trucuri folosești pentru a arăta mai bine în poze ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui ți prietenilor !