Cum să faci dormitorul confortabil: 5 sugestii importante de la designeri

Orice dormitor poate fi îmbunătățit, mereu este loc pentru mai mult confort. Am consultat opiniile designerilor, care te vor ajuta să-ți faci un dormitor perfect.

1. Culoarea pereților

Alegerea culorii pentru dormitor este o sarcină grea. Este dificl să alegi nuanța potrivită dintr-o gamă atât de largă. Mai mult, senzația confortului este individuală și nu există o soluție universală.

Există însă o metodă sigură de a combina corect culorile: este suficient să găsești o fotografie care o să se asocieze în capul tău cu confortul.

Dacă atunci când o privești simți liniște și relaxare, înseamnă că trebuie să te inspiri de acolo.

2. Mai mult textil

Textilul este cald nu doar datorită caracteristicilor sale, el oferă și căldură vizuală interiorului. Nu te teme să folosești multă stofă. Perne decorative, pături, covorașe – acestea sunt necesare pentru a crea atmosfera de confort.

3. Decorarea geamului

Draperiile sunt foarte importante în dormitor. Ele trebuie neapărat să fie funcționale, adică să ascundă noaptea ceea ce se întâmplă în cameră. Întotdeauna folosește 2 stofe, una transparentă ușoară, alta mai densă, prin care nu pătrunde lumina.

4. Diverse surse de iluminare

În dormitor trebuie să fie diferite surse de iluminare și ele trebuie să se deosebească nu doar după destinație, dar și după tipul luminii reflectate.

Pentru iluminarea generală, folosește becuri cu lumină neutră (4000 K), iar pentru lampa de pe noptieră lumină caldă (2800 K).

Este foarte important ca înainte de culcare, cu circa o oră, să stingi lumina principală și să lași doar lampa de pe noptieră, care o să facă o trecere treptată a organismului la întuneric.

5. Obiecte cu amintiri

Obiectele care au legătură cu anumite amintiri frumoase trebuie să-l înconjoare pe om. De aceea, când alegi decorul pentru dormitor, ia în calcul asta.

Poate fi vorba despre fotografii sau desenele copiilor, suvenirele din călătorii sau cadourile dragi.

Cu cât mai multe astfel de lucruri vor fi, cu atât mai multă comoditate va fi în odaie, întrucât ele au o energie bună și îți provoacă asociații plăcute.