Cum să dormi bine: 8 trucuri utile pentru cei care au probleme cu somnul!

Un somn sănătos și de înaltă calitate este o condiție importantă pentru bunăstare și performanță ridicată. Cu toate acestea, lucrul, supraabundența de informații și utilizarea, în mod constant, de gadgeturi nu îți oferă întotdeauna posibilitatea de a dormi bine. În același timp, respectarea anumitor recomandări îți va permite să dormi suficient, chiar și în astfel de condiții.

Timpul de culcare. Pentru a te simți bine dimineața, trebuie să petreci de la 7 până la 9 ore de odihnă noaptea.

Condiții în încăpere. Dormitorul ar trebui să fie întunecat. Prin urmare, a dormi cu luminile aprinse nu este o idee bună. De asemenea, este recomandat să acoperi ferestrele cu draperii. De asemenea, nu trebuie de uitat de temperatura în cameră. Nu ar trebui să fie nici rece, nici cald: de la 18 la 24 de grade.

Proceduri înainte de culcare. O baie caldă te va ajuta să te relaxezi înainte de odihnă. În acest caz, apa nu trebuie să fie prea fierbinte. În caz contrar, va fi mai dificil ca o persoană să adoarmă.

Pregătește-ți locul de dormit. Este indicat să alegi așternuturile (pătură, pernă, saltea) în așa fel, încât să se potrivească corpului și să facă confortabil somnul.

Îmbrăcăminte. Medicii sfătuiesc să dormi gol. Cu toate acestea, dacă unei persoane nu îi place să doarmă fără haine, pot fi purtate pijamale ușoare.

Alege-ți poziția potrivită de dormit. Experții recomandă să dormi pe lateral sau pe spate. Poziția pe stomac ar trebui să fie evitată.

Refuză să mănânci cu puțin timp înainte de culcare. Nu mânca excesiv noaptea târziu. De asemenea, ar trebui să renunți la băuturile tonice.

Pace. Este important să fii liniștit înainte de culcare. Este mai bine să oprești televizorul cu o jumătate de oră înainte de a începe odihna nopții. Gadgeturile trebuie să fie folosite. Poți citi o carte.

Ce să faci, dacă totuși nu ai dormit suficient?

Dacă o persoană nu se simte vioaie de dimineață, este mai bine să nu faci exerciții după trezire. Este puțin probabil să ajute să te revigoreze. Mai bine să te culci câteva minute în pat. După ridicare, trebuie să aerisești camera.