Cum să desfaci un colier de plastic fără să-l tai? Doar 3 din 10 meșteri știu asta

Colierele de plastic pot satisface o gamă largă de cerințe și sunt utilizate într-o mare varietate de aplicații, începând cu simpla legare a cablurilor și terminând cu utilizări foarte specifice din diferite domenii.

Legăturile de nailon sunt practice, utile și simplu de utilizat. Cel mai des, ele sunt folosite ca accesoriu de unică folosință pentru fixarea diferitor elemente. Iar când vine timpul de schimbat ceva, ele pur și simplu sunt tăiate și înlocuite cu altele noi. În zadar, colierele de plastic au fost gândite ca elemenete de fixare reutilizabile.

Cu alte cuvinte, legătura poate fi slăbită și îndepărtată. Iar apoi, folosită din nou. Pentru a face acest lucru vei avea nevoie de o șurubelniță cu vârful lățit, o dăltiță, o scobitoare, un ac mai gros sau o agrafă.

Fiecare colier are în interiorul ochiului un dispozitiv de reținere care împiedică banda îngustă de plastic să se desprindă și să slăbească presiunea. Nu trebuie decât să cauți acest fixator și să-l presezi.

Pentru a face acest lucru, va trebuie să introduci un obiect ascuțit în buclă și să apeși ușor pe elementul de reținere. Iar cu cealaltă mână va trebui să tragi de legătură de din afară pentru a o elibera complet.

Cu siguranță nu poți să folosești aceeași clemă de plastic de o mie de ori, pentru că elementul de reținere este destul de fragil și în cele din urmă se va uza. Dar de 2-3 ori poți să o reutilizezi fără îndoială. Acest truc îți poate fi de ajutor când colierele sunt pe terminate și nu îți permiți să le tai. În schimb poți face permutări.

Dar lucrurile pe care le folosim greșit nu se limitează la coliere. Ruleta este un instrument indispensabil pentru cei care întotdeauna renovează ceva. Cu toate că o folosim încă din copilărie, puțini știu să o folosească corect. Iată câteva șiretlicuri cu ruleta despre care, probabil, nu ai știut.

Citește și: La ce folosește capătul metalic al ruletei: Doar 3 din 10 meșteri folosesc ruleta corect!