Cum să cureți usturoiul în 10 secunde! Secretul bucătarilor japonezi!

Dacă îți place să gătești, trebuie să știi că uneori ai nevoie de mai mult timp pentru a pregăti ingredientele decât pentru a le găti. Se toacă ceapa, se spală legumele, se rade brânza – toate acestea necesită timp. Și nu se cuvine ca o gospodină bună să piardă timpul cu lucruri mărunte. De aceea, e important să pregătești ingredientele corect. Iar un ingredient de care nu se poate lipsi nicio gospodină este usturoiul.

Cum se curăță usturoiul corect?

Bucătarii profesioniști nu se joacă mult timp cu usturoiul. De cele mai multe ori, aceștia așează cățeii de usturoi pe tocator și îi zdrobesc cu partea lată a cuțitului, cu tot cu coajă. Pentru că mai apoi aceștia oricum se trec prin presă. Iar atunci când folosești presa pentru usturoi, nu e neapărat să cureți usturoiul de coajă, deoarece coaja oricum va rămâne înăuntru.

Și totuși, acest truc nu funcționează mereu, deoarece coaja nu este îndepărtată sută la sută și ea poate schimba ușor mirosul și consistența produsului. În dependență de ce se întâmplă mai departe cu usturoiul. De aceea, se recomandă să folosești metoda japoneză, care este la fel de rapidă, dar mult mai eficientă.

Cum se curăță usturoiul în Japonia?

Destul de simplu! Se ia o oală cu apă clocotită și se scufundă usturoiul în apă timp de zece secunde (sau se toarnă apă peste usturoi direct din fierbător). După care, usturoiul se extrage cu lingura, se clătește sub un jet de apă rece și se curăță cu o singură mișcare a degetelor.

Această metodă este bună pentru că este rapidă, nu lasă miros de usturoi pe degete, iar leguma nu își pierde nici gustul, nici proprietățile gastronomice. De altfel, mirosul de usturoi de pe mâini poate fi îndepărtat dacă freci cu mâna orice suprafață inoxidabilă, de exemplu, un ceainic.