Cum să cureți rosturile de la gresie și faianță? O metodă ieftină și eficientă!

Cum să cureți rosturile de la gresie și faianță? Cum obținem chituri albe și curate? Ce facem ca rosturile să rămână imaculate? Iată doar câteva întrebări care îi frământă pe toți oamenii care și-au pus gresie și faianță. Pentru că nu-i deloc greu să cureți plăcile, dar e greu să cureți rosturile dintre ele.

De-a lungul timpului am încercat să scap de murdărie cu amidon și apă oxigenată, cu oțet alb, cu clor, cu amoniac, cu înălbitor, cu detergenți și concentrat de lămâie. Și trebuie să recunosc că soluțiile au dat rezultate, însă departe de așteptările mele.

Curăță rosturile de la gresie și faianță cu bicarbonat

Dar iată că de curând am aflat o nouă metodă și asta mi se pare mai bună decât toate. Și, probabil, e cea mai ieftină dintre toate. Vei avea nevoie doar de apă, o periuță de dinți și puțin bicarbonat. Știam că bicarbonatul de sodiu te poate scoate basma curată din diferite situații. Dar niciodată nu m-am gândit că se descurcă atât de bine cu rosturile înnegrite.

Amestecă 100 de ml de apă cu 100 de grame de bicarbonat, până obții o soluție cremoasă, omogenă, asemănătoare cu smântâna și aplică amestecul pe chituri la fel ca în imaginea de mai jos. Lasă soluția să stea timp de 10 minute, după care freacă rosturile cu periuța de dinți până se curăță complet.

Nu e multă migală, pentru că murdăria se îndepărtează ușor datorită efectului dat de bicarbonat. Pentru un plus de eficiență, șterge rosturile cu un șervețel umed după ce ai îndepărtat urmele grele.

Metoda e simplă, ieftină și eficientă. Nu ai nevoie de soluții scumpe, cumpărate în magazine specializate sau cine știe ce experiență. Eu, de exemplu, în doar 5 minute am curățat aproximativ 2 metri pătrați. Ceea ce nu-i rău deloc în comparație cu alte soluții. Acum, podeaua arată ca nouă.

Citește și: Spălarea geamurilor: Soluția care nu te costă nimic, dar le menține curate pe tot parcursul anului!