Cum să confecționezi o mască de protecție eficientă în doar 8 pași ușor de urmat?

În situația epidemiologică actuală este foarte important să dăm dovadă de responsabilitate și să respectăm cu strictețe toate măsurile de precauție necesare, iar una din cele mai simple, eficiente și universale soluții prin care fiecare din noi poate contribui atât la binele personal, cât și la cel al întregii comunități – este purtarea măștii de protecție.

Întrucât avem nevoie de acest accesoriu în mod regulat, devine complicat să operăm cu măști de unică folosință care trebuie schimbate la fiecare 2 ore. Prin urmare, îți propunem să confecționezi de sine stătător o mască de protecție cu design individual, care pe deasupra, mai este și foarte eficientă pe termen lung.

Modelul respectiv este alcătuit din două straturi de țesături și este echipat cu un buzunăraș pentru fixarea unui filtru reutilizabil, astfel încât chiar și începător va fi în stare să coase o mască atât de simplă, dar corectă din punct de vedere anatomic. Tot de ce vei avea nevoie sunt 2 țesături de bumbac (20×30 cm), 2 benzi elastice de 15 cm și o bucată de pânză filtrantă, reutilizabilă (20×30 cm).

1. Așadar, pe o foaie A4, desenează un dreptunghi cu lungimea de 24 de cm și lățimea de 14 cm, exact ca în imaginea de mai jos.

2. Ulterior, măsoară cu atenție și efectuează toate marcajele necesare în conformitate cu modelul următor.

3. De asemenea, poți să faci câteva marcaje și în partea laterală a tiparului.

4. Unește într-o linie frântă punctele din partea stângă și partea dreaptă a acestuia.

5. Iar după asta, încearcă să-i conferi tiparului o formă ceva mai elastică, transformând liniile frânte în linii curbe.

6. Zona albastră indică suprafața necesară de material pentru cele 2 straturi ale măștii, iar dungile roșii marchează zona unde trebuie adăugate benzile elastice.

7. Marcajul roșu indică proproțiile filtrului, care trebuie să fie cu 0,5 cm mai mici pe întreaga suprafață a măștii, astfel încât să poată fi introdus lejer în buzunărașul format între cele două straturi.

8. După ce ai configurat țesăturile în funcție de proporțiile necesare, trebuie să coși cele două straturi, lăsând un buzunăraș improvizat pentru filtru, ca ulterior acesta să poată fi schimbat și fixând în prealabil benzile elastice pentru urechi.

După cum vezi, nu e deloc complicat. Reține instrucțiunile și înarmează-te cu o mască stilată și fiabilă, iar cel important, ai grijă de sănătatea ta și de sănătatea celor dragi!