Cum să calci hainele fără fier de călcat? 6 alternative la care nu te-ai fi gândit niciodată!

Fie că nu ai la îndemână un fier de călcat, fie că nu-ți place să calci, fie că nu e punctul tău forte, indiferent de motivații, toate aceste metode îți vor fi de mare ajutor și vor pune punct relației tale cu fierul de călcat.

#1. Folosește un spray pentru călcat.

Nu mă refer la spray-urile care facilitează călcatul cu fierul. Există spray-uri care acționează ca un produs de sine stătător. Stropești cămașa și soluția îi nivelează cutele în timp ce se usucă. Acestea pot fi găsite în orice magazin specializat sau pot fi preparate acasă.

Amestecă oțet cu apă în proporție de 1 la 3 și toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator. Stropește hainele de la distanță și lasă-le să se usuce timp de câteva minute. Cutele inestetice vor dispărea imediat ce lichidul se va evapora complet.

#2. Baia cu aburi.

Pune cămașa pe care ai de gând să o porți pe un umeraș și agaț-o de cuierul din baie în timp ce faci duș. Asigură-te că baia se umple cu aburi. Vaporii vor înmuia cutele de pe haină și nu va mai trebui să o calci. Iar până te pregătești să ieși în oraș, cămașa se va usca înapoi și va fi perfect netedă.

#3. Ceainicul.

Dacă nu ai timp să faci baie, poți obține același efect folosind aburii de la ceainic. Încălzește apa, iar în momentul culminant când apa începe să fiarbă, tratează cămașa cu aburi ținând-o la distanță de o palmă de gura ceainicului. Aburii vor “îmblânzi” cutele și le vor face să dispară.

#4. Oala cu apă fierbinte.

Dacă ai de călcat o haină șifonată serios și trebuie să nivelezi anumite zone, dar nu ai fierul de călcat la îndemână, poți folosi o oală cu apă fierbinte pentru a le veni de hac.

#5. Salteaua de la pat.

Dacă nu prietenești nici cu aburii, nici cu metalul, iată o soluție pe cât de neobișnuită, pe atât de eficientă, mai ales când vine vorba de haine din bumbac (tricouri, hanorace, bluzițe). Rulează hainele atent, sub formă de sul (de cilindru) și lasă-le să stea sub salteaua de la pat timp de 30 de minute. Efectul dorit este garantat. Cutele vor ceda sub presiune, iar datorită formei cilindrice, nu vor apărea altele noi.

#6. Uscătorul.

Cutele pot fi nivelate și cu ajutorul unui uscător de păr. Mai cu seamă când e vorba de rochii. Așează rochia pe o suprafață plană, pornește uscătorul și ține-l orientat spre cutele de care vrei să te debarasezi.

Citește și: De ce să lași un burete de bucătărie în frigider și alte 3 trucuri pe care le-am învățat de la chinezi!