Cum să ascuți o foarfecă tocită: Bunica o face în 10 secunde

Foarfeca e un bun nelipsit din casa fiecăruia din noi. Fie că este vorba de forfecuţa pentru unghii, cea pentru croitorie sau cea pe care o foloseşti pentru a tăia diferite lucruri din casă.

Dar indiferent de modul cum o folosești, foarfeca trebuie ascuțită. Altfel nu mai taie. Și n-ai să te duci la tocilărie pentru o foarfecă veche, care nu taie prea bine. Și nici nu trebuie. Foarfeca se ascute acasă și nu îți trebuie stofă de meșter sau instrumente scumpe. Bunica o face în 10 secunde. Iată cum să faci și tu acest lucru.

Cum să ascuți foarfeca în 10 secunde?

Cu o foarfecă bună e mai ușor de lucrat și e mai sigur. Pentru a ascuți foarfeca vei avea nevoie de o cutie obișnuită de tinichea rămasă de la cola sau de la bere. Nu trebuie decât să tai cutia în mai multe locuri până foarfeca va deveni ascuțită. Important e să tai metalul încet și să acoperi o suprafață cât mai mare cu lama.

Aceasta este cea mai simplă și mai rapidă modalitate de a ascuți o foarfecă tocită. Unii mai folosesc hârtie de glaspapir (șmirghel) dar nu toată lumea o are în casă. În plus, față de cutiile goale de tinichea, hârtia abrazivă este utilă și pentru alte scopuri.

O alternativă bună, dar mai puțin eficientă este folia de aluminiu, care poate fi găsită în orice bucătărie. Ea este potrivită pentru foarfecele fine și mici. Iar dacă foarfeca nu se ascute, împăturește folia în 4. Aluminiul ascute marginea tăioasă a foarfecii și îți face lucrul mult mai ușor.

Piatra abrazivă pentru ascuțit este și ea utilă, la fel ca pila cilindrică, dar dacă nu ești atentă, poți deteriora instrumentul cu ele. Aceste sfaturi vor fi de folos tuturor. Și celor care folosesc foarfeca în bucătărie, și celor care au nevoie de ea la croit și celor care au grijă de unghiile lor.