Cum să arunci un cuțit ca să nimerești întotdeauna în țintă: 4 sfaturi de la profesioniști!

Aruncarea cuțitelor este o activitate profesionistă, care se practică în locuri sigure, special amenajate. Pe lângă asta, e o modalitate excelentă de a scăpa de stres și de rutina cotidiană. Dacă planifici în viitor să practici acest sport, vei avea nevoie de un cuțit metalic profesionist ce poate fi găsit în orice magazin de vânătoare, dar până atunci te poți antrena cu un cuțit de bucătărie obișnuit, fiindcă regulile de aruncare sunt aceleași.

Important!

După o aruncare nereușită, cuțitul poate ricoșa cu mare viteză înapoi. Prin urmare, dacă ești începător mai întâi trebuie să deteriorezi lama (tare) și vârful cuțitului (un pic) ca să minimizezi riscul unui accident. Totodată, asigură-te la fiecare aruncare că nu e nimeni prin preajmă.

Aruncarea cuțitului

#1. Găsește centrul de greutate al cuțitului, echilibrându-l pe degetul arătător. În mod ideal acesta trebuie să corespundă cu centrul geometric al instrumentului.

#2. Apucă cuțitul de centrul de greutate cu degetul mare și cel arătător. Iar cu celelalte degete strânge lama în palmă cu vârful orientat spre tine. Nu strânge cuțitul din răsputeri. Apucă-l așa de parcă ai ține o vrabie în mână, sigur dar grațios.

Nu scuipa în palme și nu arunca cuțitul cu mâinile transpirate. Dacă palmele tale transpiră, presară un pic de pudră sau amidon.

Distanța dintre tine și țintă trebuie să fie de cel puțin 3 metri și nu mai mare de 4 metri. Un cuțit aruncat din acest punct neapărat va străpunge ținta corect. Dacă distanța e mai mică de 3 metri, apucă cuțitul un pic mai aproape de vârf, iar dacă e mai mare de 4 metri apucă-l mai aproape de mâner. Dacă distanța depășește 5 metri apucă cuțitul de mânerul propriu zis.

#3. Fă un pas înainte cu piciorul stâng și îndoaie mâna dreaptă spre spate fără a îndoi încheietura. Rotind corpul spre stânga, trimite cuțitul spre țintă. Mișcarea amintește de aruncarea unui bulgăre de zăpadă.

Nu-ți desprinde degetele de cuțit. Dacă faci totul corect, în momentul în care mâna se îndreaptă cuțitul trebuie să alunece singur din palma ta. Altfel acesta își va schimba traiectoria.

#4. Aruncă o privire la imaginea de mai jos: Anume așa trebuie să fie îndoită încheietura în momentul în care cuțitul alunecă din mână. Majoritatea începătorilor au tendința să îndrepte încheietura în jos.

Acum știi cum să arunci cuțitul corect. Nu rămâne decât să te antrenezi un pic și să-ți cumperi un cuțit profesionist. Și nu uita că siguranța ta și a celor care te înconjoară întotdeauna e pe primul loc.

Citește și: 90% din șoferi nu știu despre acest lucru: Care e durata de viață reală a anvelopelor?