Cum să arăți mai tânără cu ajutorul hainelor: Top 7 trucuri verificate

Moda 40+? Nu, n-am auzit. Cel mai frecvent, vârsta noastră este redată nu de riduri, ci de modul în care ne îmbrăcăm. Ce să schimbi ca să arăți mai tânără? Iată câteva secrete anti-age de la stiliști.

1. Alege modele actuale de încălțăminte

Ai putea cumpăra un costum la modă sau o rochie din ultima colecție, însă dacă scoți din dulap o pereche prăfuită de pantofi, ai putea să strici totul.

Dacă nu este vorba de o ceremonie oficială, ai putea alege cu încredere să asociezi costumul clasic cu o pereche de teniși sau adidași. Rochia în stil romantic o poți purta cu niște sandale pe platformă. O alegere bună sunt și balerinii cu vârf ascuțit.

2. Alege geanta potrivită

Astăzi nu mai este actuală concepția că geanta neagră se potrivește la orice, la fel ca și cea că geanta trebuie să fie de aceeași culoare ca și încălțămintea. Aceasta trebuie să fie în ton cu hainele sau de o culoare neutră, precum cea nude.

3. Revezi bijuteriile

De câteva sezoane nu se mai poartă mărgele, astăzi încearcă să le înlocuiești cu lănțișoare: fie alegi unul masiv, cu unele decorațiuni, fie combini câteva lănțișoare fine cu pandantive.

4. Sugerează, nu accentua

Oricâte îndemnuri de tipul „fă accentul pe talie” ai auzit, gândește-te de câteva ori înainte să aplici regula. În primul rând, nu oricine dispune de o talie îngustă. Din această cauză nu trebuie să accentuezi ceea ce e departe de ideal. În acest sens, mai bine alege rochii și sacouri care creează iluzia îndoirii. Astfel, sugerăm că acolo e talia. Totodată, acum la modă sunt pantalonii cu talie înaltă așa că nu ai nevoie de curea ca să accentuezi ceva. Și încă un secret, centura poate supraîncărca ținuta dacă porți și lănțișor. Alege fie centură, fie lănțișor.

5. Nu încheia toți nasturii

În prezent se poartă rochiile – cămăși, tricourile polo și alte articole destul de masculine. Dacă îți place să le porți, nu încheia toți nasturii până la gât.

6. Adaugă o eșarfă

Aceasta este cea mai bună metodă dacă vrei să ascunzi zona gâtului. Acum eșarfa se poartă foarte lejer, fără să se creadă că ai stat o veșnicie ca s-o legi.

7. Găsește lungimea potrivită

Este foarte trist când o pereche de pantaloni sau o fustă nu te avantajează din punct de vedere al lungimii.  Dacă porți mai mult încălțăminte joasă poartă pantaloni până la gleznă, dacă preferi tocurile, pantalonii trebuie să fie la 1 cm de la podea. În ceea ce privește fusta, varianta optimală este midi, cu o palmă-două mai jos de genunchi. Fustele până la genunchi acum nu se mai poartă.