Cum să arăți mai tânără? 10 reguli pe care o femeie îngrijită le respectă în fiecare zi!

Atitudinea ta față de sine determină atitudinea celor din jur. Cu alte cuvinte, dacă visezi la un prinț, dar nu faci nimic pentru a-l atrage, vei rămâne doar cu visele în continuare, pentru că prințul are nevoie de o prințesă și de nimic altceva. Pentru a cuceri prințul, iar mai apoi lumea, trebuie să începi cu sine însăți – încet, dar sigur. Iar astăzi vom discuta despre primii 10 pași pe care îi ai de făcut în această direcție.

Somn odihnitor fără pastile

Somnul este unul din factorii esențiali ai unei vieți sănătoase. De calitatea acestuia depinde productivitatea și nivelul de satisfacție la locul de muncă, confortul fizic și emoțional, relațiile cu cei din jur și pofta de viață, și mai mult decât atât, depinde aspectul tău fizic. Un somn liniștit este cel mai bun remediu contra pungilor de sub ochi și pentru un ton sănătos al feței.

Citește: Cum să dormi bine: 8 trucuri utile pentru cei care au probleme cu somnul!

Îngrijirea corectă a pielii

Pielea feței ar trebui să fie perfectă. Dacă întâmpini anumite probleme, ia legătura cu un medic sau un cosmetician.  Un ten uniform, strălucitor, fără defecte e unul din primele semne ale tinereții și frumuseții.

Alimentația corectă pentru un ten curat și un păr sănătos

Ai auzit expresia – “Ești ceea ce mănânci”? Cel care a formulat-o avea perfecta dreptate. Dacă mănânci corect, corpul te va răsplăti cu o piele frumoasă, un păr sănătos, o siluetă perfectă și o sănătate de invidiat.

Citește și: Îmbătrânește frumos! 7 reguli de aur, ca să te simți tânără și frumoasă la bătrânețe.

Manichiura și pedichiura

Nu o să-ți vină să crezi, dar bărbații atrag atenția la mâinile tale mai des decât o fac femeile cu care interacționezi. Frumusețea unei femei începe de la vârful degetelor. Nimeni nu vrea să pună un inel cu diamant pe un deget neîngrijit. Apropo, o manichiură simplă și transparentă e mai mult decât suficientă.

Îngrijirea corectă a părului

Imaginea ta depinde în mare parte de coafură. Părul îți poate schimba simțitor întregul aspect, dar indiferent de tunsoare un lucru rămâne neschimbat – părul trebuie să fie întotdeauna îngrijit! Acesta trebuie spălat când este murdar, pieptănat când este deranjat și tăiat când firele sunt subțiri, despicate și arată neglijent. Nu uita să-ți reîmprospătezi nuanța până ca aceasta să-și piardă din intensitate.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără: 8 reguli de bază ale unei femei îngrijite!

Învață să te machiezi corect

Alege-ți machiajul de bază. Ce ți se potrivește sută la sută. Setul de machiaj întotdeauna trebuie să conțină pudră, fond de ten, fard și ruj care se potrivesc perfect unele cu celelalte.

Citește și: Fiecare a doua femeie face minim 2 dintre aceste greșeli, în îngrijirea tenului. Vezi dacă le faci și tu!

Alegerea parfumului potrivit

Aroma trebuie să fie fină, discretă, ademenitoare, astfel încât toată lumea să-ți simtă prezența, dar să nu fie un miros înțepător. Sugestia noastră este să alegi o marcă renumită și să nu exagerezi cu cantitatea acestuia.

Un zâmbet de Hollywood

Nu înceta niciodată să zâmbești, chiar și atunci când ești tristă, fiindcă cineva se poate îndrăgosti de zâmbetul tău. Apropo, decât să-ți cumperi o rochie scumpă, mai bine să investești în zâmbetul tău și să faci o vizită la dentist pentru o curățare preventivă a dinților. Un zâmbet alb ca zăpada nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Postura corectă a spatelui

Postura corectă este foarte importantă, atât din punct de vedere vizual, cât și al sănătății. Poziția trebuie să fie naturală, firească, fără fanatism. Printre altele, oamenii de știință au demonstrat că postura și profilul emoțional sunt interdependente. Cu alte cuvinte, dacă te simți intimidată, umerii și gâtul tău vor coborî în jos, iar brațele, instinctiv se vor strânge. Și viceversa! Daca stai dreaptă, cu capul în sus, umerii desfăcuți și privirea înainte, fără să vrei, vei deveni mai sigură pe sine.

Ținute elegante pentru toate ocaziile

Trebuie să fii pregătită să arăți elegant indiferent de situație. Nu ieși niciodată din casă într-o rochie mototolită. Mai bine să întârzii și să o calci, decât să apari într-o asemenea ipostază. O femei îngrijită trebuie să arate perfect.

Citește și: 7 semne care dau de gol o femeie neîngrijită. Scapă chiar acum de ele!