Amenajarea colțurilor: 7 idei care îți vor face apartamentul frumos!

În acest articol vom discuta despre 7 modalități de a decora, de a deghiza sau, dimpotrivă, de a evidenția colțurile casei, și mai important, de a le face utile!

Amenajare colțuri casă

1. Cel mai simplu lucru pe care poți să-l faci este să pui o floare. Dar nu-i destul să cumperi o floare și să o lași pur și simplu între perete și canapea. Locuința ta merită mai mult. Așa că fă rost de un ghiveci frumos și nu ezita să decorezi fiecare cameră în mod diferit.

2. De asemenea, poți completa spațiul gol cu o sursă suplimentară de lumină, care arată stilat și avangardist. Lămpile de podea arată bine în tandem cu un fotoliu sau cu un scaun decorativ. O pictură, o fotografie de înaltă calitate sau un ceas neobișnuit pot completa acest decor.

3. Dacă vrei să eviți supraîncărcarea interiorului cu elemente de decor, pur și simplu montează un raft. În acest fel, interiorul va căpăta o nouă viață, iar tu vei câștiga câțiva centimetri în plus pe care poți stoca orice, inclusiv plante de apartament!

4. Un scaun confortabil sau un fotoliu rezolvă pentru totdeauna problema colțurilor agasante. Această opțiune este bună atât pentru sufragerie, cât și pentru dormitor, camera copiilor și, în principiu, pentru orice cameră din casă. Scaunul (fotoliul) poate fi decorat cu materiale textile, de exemplu cu perne decorative sau cu un covoraș moale, pentru un plus de estetică și confort.

5. O oglindă mare ajută la extinderea vizuală a spațiului și face camera mai luminoasă. Aceasta poate fi așezată atent pe podea, chiar în colțul camerei, fără frica că va arăta respingător sau deplasat. Dimpotrivă, o oglindă va adăuga prospețime apartamentului tău. Iar colțul se va dilua în spatele ei.

6. Un cuier clasic, minimalist, este și drăguț și util în același timp. Acesta completează armonios interiorul și arată la locul său. Nu ocupă mult spațiu și e numai bun pentru intrarea în apartament.

7. Dacă din anumite motive nu-ți place să iei micul dejun în bucătărie sau nu ai o cameră de zi unde să primești oaspeți, întotdeauna se va găsi un colț pentru fiecare. Vei avea nevoie de o canapea colțar și o măsuță rotundă – perfecte pentru ceai, lectură sau jocuri de societate.

Citește și: Amenajarea bucătăriei: 5 trucuri simple, ca bucătăria să pară mai scumpă!