Cum să amenajezi o bucătărie modernă: 10 idei pentru bucătării mici

Majoritatea persoanelor habar nu au despre cât de puțin trebuie pentru a elibera spațiul și a crea o atmosferă plăcută și confortabilă în casă. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru și cum să-ți transformi bucătăria într-un loc confortabil, practic și plăcut, în care să revii de fiecare dată cu cea mai sinceră plăcere.

Idei amenajare bucătărie mică

O bucătărie mică trebuie gândită în cele mai mici detalii, astfel încât potențialul fiecărui centimetru să fie valorificat. Cu o abordare inteligentă, o bucătărie mică poate deveni mai confortabilă decât una mare. Uite cât de elegant arată designul de mai jos.

Culoarea albă este fundalul ideal pentru un apartament mic, deoarece îl face să pară mai spațios și mai luminos. Efectul este dublat de suprafețele netede și strălucitoare, dar și de contrast, care adaugă camerei profunzime.

Idei amenajare bucătărie bloc

Dar fii atentă! Apartamentul trebuie să fie bine iluminat, deoarece nu albul extinde vizual spațiul, ci reflexia lui. Și ai grijă cu tonurile imaculate, ca locuința să nu amintească de un spital.

Reține: cu cât mai mic este apartamentul, cu atât mai compact trebuie să fie mobilierul și cu atât mai luminos trebuie sa fie interiorul. Iar pentru un plus de confort, nu ezita să decorezi bucătăria cu plante de interior.

Idei amenajare bucătărie lungă și îngustă

Chiar și o bucătărie mică și îngustă poate arăta de milioane dacă este gândită corect. Cel mai important lucru în amenajarea bucătăriei este zonarea. Zonele trebuie delimitate inteligent.

Aceasta e cea mai simplă și eficientă metodă de amenajare a bucătăriei în apartamentele mici, unde bucătăria este combinată cu sufrageria și camera de zi. De regulă, întreg setul de mobilier este amplasat de-a lungul unui perete, iar în paralel este amenajată zona de luat masa.

Idei amenajare bucătărie pătrată

Un design în formă de potcoavă este mai practic decât decorul paralel sau de-a lungul unui singur perete și e perfect pentru camerele pătrate, care au o singură fereastră. Bucătăria poate fi combinată cu living-ul, iar în centrul acesteia poate fi instalată o masă pliabilă.

Și nu uita că suprafețele netede, transparente, strălucitoare împrospătează interiorul și extind vizual spațiul din bucătărie, permițând dulapurilor masive să se dizolve literalmente în spațiu.

Idei amenajare bucătărie apartament

Iar aici spațiul este folosit la maxim, peretele fiind decorat cu dulapuri înalte, tije, cuie, panouri, astfel încât totul să fie la vedere și la îndemână.

Bucătăria mică nu este o sentință pentru confort. Atunci când spațiul este limitat, designerii trebuie să meargă la compromisuri și să caute soluții neobișnuite, dincolo de înțelegerea tradițională a conceptului de bucătărie.