Cum să amenajezi o bucătărie mică: 10 soluții cu buget redus

Majoritatea persoanelor habar nu au despre cât de puțin trebuie pentru a elibera spațiul și a crea o atmosferă plăcută și confortabilă în casă. Astăzi te vom învăța cum să faci acest lucru și cum să-ți transformi bucătăria într-un loc confortabil, practic și plăcut, în care să revii de fiecare dată cu cea mai sinceră plăcere.

Idei pentru organizarea bucătăriei

1. O tavă rotundă e numai bună pentru sticle, borcănașe și tot felul de tuburi, atât în bucătărie, cât și în baie sau în oricare altă cameră din casa ta.

2. O etajeră extensibilă este perfectă pentru a umple spațiul îngust dintre perete și frigider. O asemenea construcție este utilă pentru depozitarea sticlelor, cerealelor sau a condimentelor.

3. Într-o casă mică fiecare centimetru contează și fiecare colț trebuie valorificat, chiar și spațiul gol din spatele ușii, care poate fi mult mai practic decât pare la prima vedere.

4. Folosește punguțe textile. Ele sunt bune pentru păstrarea diferitor lucruri, începând cu fructe, bureți și terminând cu hârtie igienică sau șervețele de bucătărie. În plus, acestea subliniază dragostea ta pentru natură și grija pentru mediul înconjurător.

5. Capacele, strecurătoarea, tigăile și tocatorul pot fi organizate altfel decât ne-am obișnuit. De exemplu, montând câteva cârlige sau o tijă metalică pe partea laterală a frontului de bucătărie.

6. Înlocuiește suportul pentru cuțite cu un set de cărți împachetate cu sfoară.

7. Pe lângă dulapurile tradiționale nu ezita să echipezi peretele cu tije, rafturi, panouri, suporturi magnetice și cuie.

8. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu de stocare, dar nu vrei să găurești pereții, iată soluția perfectă. Aceste buzunărașe suspendate sunt numai bune pentru a stoca toate lucrurile mărunte din bucătărie.

9. Știai că umerașele pentru haine au o mulțime de întrebuințări neobișnuite? Dincolo de utilizarea lor convențională, acestea pot fi folosite pentru alte treburi casnice și activități de zi cu zi.

10. Bugetul redus nu e un motiv să renunți la un interior elegant, îngrijit și bine gândit.