Cum să recunoști un ananas copt? 4 lucruri de care trebuie să ții cont!

Ananasul este un fruct delicios și sănătos. Pe lângă minerale și vitamine, ananasul este bogat în micronutrienţi și, mai important, sărac în calorii. Mai mult decât atât, fructul are proprietăţi antiinflamatoare, vindecă indigestia și reduce riscul de osteoporoză.

Totodată, ananasul e unul din fructele pe care e cel mai greu să le cumperi. Deoarece nu-ți poți da seama cu una, cu două dacă e copt sau nu. Iar un ananas verde nu-i nici gustos, nici sănătos. Dar nu te descuraja. Iată câteva semne care te vor ajuta să alegi un fruct delicios.

Culoarea ananasului

Ananasul trebuie să fie galben. Un ananas copt are un ton galben-auriu. Dacă observi zone verzi, înseamnă că nu e gata. De altfel, dacă vrei ca ananașii să se coacă mai repede, ține-i cu vârful în jos și nu uita să le tai toate frunzele.

Frunzele ananasului

Frunzele fructului de ananas trebuie să fie robuste și să aibă un ton verde închis. Dacă frunzele se desprind ușor, înseamnă că fructul e pe cale să se strice. Iar dacă se rup greu, înseamnă că nu-i suficient de copt. Dacă ai rupt măcar o frunză fără efort, să știi că fructul e numai bun pentru consum.

Aspectul ananasului

Spuneam anterior că un ananas copt trebuie să aibă un ton galben-auriu. Dacă fructul are pete portocalii, înseamnă că este stricat. De asemenea, trebuie să fii atent la țepii acestuia. Țepii sunt moi atunci când fructul este copt și bun de mâncat. Dacă aceștia sunt tari, înseamnă că ananasul încă e verde.

Aroma ananasului

Ananasul trebuie mirosit în partea de jos. Un fruct copt are o aromă dulce și parfumată. Dacă aroma e slabă, mai bine nu-l cumpăra, iar dacă miroase a oțet, înseamnă că a început procesul de fermentare și fructul e pe cale să se strice.

Citește și: Nu m-am gândit vreodată că folia alimentară poate fi utilizată în acest fel: 9 întrebuințări ingenioase!