Cum purtăm dresurile? 5 reguli pentru femeile moderne

Experții în modă au păreri contradictorii în ceea ce privește purtatul dresurilor. Unii sunt categoric împotriva lor, iar alții îi aleg cu foarte multă atenție. Totuși, dresurile sunt unica metodă prin care putem purta fuste sau rochii și în perioada rece a anului.

Cum îi alegi și cum îi potrivești cu ținuta? Află din acest articol.

1. Dresurile de culoare neagră

Negrul se asociază cel mai des cu eleganța și clasicul, dar nu și în cazul dresurilor. Vei arăta caraghios dacă vei purta dresuri negre cu haine sau încălțăminte de culoare deschisă. Optezi pentru dresuri negre doar când întreaga ținută are la bază nuanțe închise, inclusiv, încălțămintea și accesoriile.

În plus, cu cât sunt mai dense dresurile, cu atât mai călduroasă trebuie să fie vestimentația. Este inacceptabil purtatul rochiilor vaporoase de vară cu niște colanți denși.

La birou, optează pentru dresurile transparente, dar ai grijă să nu-i combini cu pantofi și o rochie prea atrăgătoare.

2. Dresurile de culoarea pielii

Această piesă vestimentară trebuie să se regăsească în garderoba fiecărei femei. Este o metodă de a arăta natural și de a ascunde unele imperfecțiuni precum celulita sau petele mici pe picioare. Secretul alegerii dresurilor bej este să optezi pentru o pereche cât mai subțire și mată. Problema dresurilor nude este că tind să lucească, iar unele prea mult.

3. Dresurile colorate

Este o tendință lansată de Dior, însă nu se referă la dresurile transparente. Pe lângă densitatea mare a stofei, ai grijă și la nuanțe, nu trebuie să fie prea aprinse și, bineînțeles, trebuie să se asorteze cu ținuta.

4. Dresurile cu o cusătură verticală la spate

Aceste dresuri se potrivesc într-o singură situație, când vrei să arăți ca o femeie vamp. Sunt relevanți cu o rochie neagră clasică sau cu o fustă creion. Neapărat e nevoie de pantofi cu toc, cei mai potriviți fiind de tip stiletto, cu talpă roșie.

5. Dresurile cu ornamente

Este opțiunea cea mai riscantă. Ornamentele tind să modifice vizual forma picioarelor și cel mai des le face să arate grase și strâmbe.