Cum porți corect inelele: 5 reguli simple pentru femeile cu stil

Inelele sunt un accesoriu îndrăgit atât de femei, cât și de bărbați. S-ar părea că nu e nimic mai simplu decât să-l pui pe deget și să strălucești la propriu. Însă nu este totul chiar atât de simplu, chiar și pentru purtatul inelelor există o etichetă. Dacă o vei respecta, vei arăta întotdeauna stilat, rafinat și elegant.

1. Nu mai mult de trei inele concomitent

Un exces de bijuterii pe degete te împiedică să creezi o imagine echilibrată. Perfect este să ai două inele, câte unul pentru fiecare mână. Va face excepție inelul de logondă purtat cu cel de căsătorie pe același deget.

2. Inele în același stil

Chiar dacă ai decis să îmbraci mai multe inele pe aceeași mână, ai grijă ca acestea să se combine între ele, respectiv să fie în același stil. În niciun caz nu încerca să asortezi un inel de argint cu chihlimbar și un inel de aur cu diamant. Astfel riști să semeni cu un Pom de Crăciun.

3. Dacă porți inele, nu uita de manichiură

Orice accesoriu pe deget va atrage atenția spre mâini. De aceea, înainte să îmbraci un inel, asigură-te că unghiile sunt în regulă. Dacă nu ai mâinile suficient de îngrijite, mai bine renunță la accesorii.

4. Inele potrivite 

Pentru ca inelele să arate bine pe mâinile tale acestea trebuie să fie alese în funcție de grosimea și lungimea degetelor, mărimea mâinilor și vârstă. Pentru o tânără vor fi potrivite inele gingașe, minimaliste, cu o piatră foarte mică, altfel aceasta riscă să pară că a furat de la bunica bijuteriile din tinerețe.

Pentru femeile mature, deja sunt mai potrivite inele cu pietre mari. Astfel femeia va părea independentă și solidă.

Femeile cu mâini mari, dar cu degete scurte vor alege inele masive cu pietre sau ornamene de tip oval, romb, lacrimă sau alte forme alungite. Se vor evita inele late, care acoperă spațiul dintre degete.

Dacă mâinile sunt pufoase, se va renunța la pietre rotunde și se va opta pentru cele ascuțite și alungite.

Femeile cu degete lungi și slabe vor purta inele late cu pietricele mici sau chiar fără ele.

5. Pietrele scumpe de mari dimensiuni nu sunt potrivite zi de zi

Dacă hainele tale de zi cu zi sunt cel mai des tricoul și blugii, atunci în niciun caz nu poți purta inele cu pietre mari și scumpe. În general, pe timp de zi nu se recomandă purtarea bijuteriilor prețioase. Optează pentru cele mai modeste și chiar cele fără pietre.