Cum poate cuvântul „Mulțumesc” să vă dezvăluie slăbiciunea și să scadă din autoritate voastră

Un material confesiune a unui diplomat. Ei bine, sunt diplomat de profesie și autorul unui manualului. Nu cu mult timp în urmă eram într-un taxi cu o cunoștință. Când am coborât din mașină, el i-a spus șoferului „un mare, mare mulțumesc”. Mi-am dat seama imediat că această persoană nu strălucește cu încrederea în sine și este mai degrabă slabă în interior decât puternică. Ce l-a dat de gol și de ce am crezut așa?

Faptul este că a exprimat o recunoștință excesivă față de șofer. Șoferul și-a făcut treaba ca parte a comenzii, fără favoruri sau bonusuri suplimentare din partea sa. Pentru a ne transporta în siguranță este inclus în condițiile standarde a unui taximetrist.  „Multe, multe mulțumiri” în așa călătorie nu-și au locul.

Astfel, dragi cititori, vă aduc la un gând foarte simplu și important. Există situații în care cuvântul „Mulțumesc” vă poate da de gol poziția într-o conversație și vă poate dezvălui slăbiciunea. Cum?

Acest lucru se întâmplă de fiecare dată când îi mulțumești persoanei mai mult decât este necesar. Nu simțiți când este suficient de obiectiv să spuneți doar un cuvânt „Mulțumesc”. Nu „Mulțumesc foarte mult”, „Mulțumesc mult, mult, mult” etc.

De multe ori acest lucru se întâmplă, deoarece oamenii mulțumesc automat, așa cum au fost învățați în copilărie. Probabil pentru multe persoane le este frică și jenă să spună doar un cuvânt „Mulțumesc”. La nivel subconștient, ei au o concluzie greșită că cei din jur, după ce au auzit „Mulțumesc” fără cuvinte suplimentare, vor rămâne nemulțumiți de recunoștința lor sau vor începe să se gândească urât de ei.

Lăsați-vă aceste gânduri și măsurați-vă întotdeauna mesajul de recunoștință. Cei din jurul tău trebuie să înțeleagă ferm când pur și simplu ești recunoscător, când ești profund recunoscător și când ești recunoscător din toată inima.